Pr. Dan Cismaş: Ziua de 29 aprilie, una memorabilă pentru toată Valea Someşului

Gândim că ziua de 29 aprilie 2018 va fi una memorabilă atât pentru comunitatea măiereană, cât şi pentru toată valea Someşului.
În perioada 27-29 aprilie (de vineri până duminică) în biserica din Maieru este adus Cinstitul Brâu al Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia. În răstimpul acestor trei zile, credincioşii evlavioşi din tot judeţul au posibilitatea de a atinge acest odor de mare preţ.
Duminică dimineaţa va avea loc slujba de resfinţire a bisericii parohiale cu hramul „Sfântul Arhidiacon Ştefan”, după amplele lucrări de renovare de care s-a bucurat lăcaşul de cult.
În continuare, pe scena special amenajată în curtea bisericii, o să fie sâvărşită Sfânta Liturghie de un sobor de cinci ierarhi: IPS Andrei, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Clujului, PS Evloghie, Episcop de Adrianopol (Bulgaria), PS Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, PS Visarion, Episcopul Tulcii şi PS Ilarion Făgărăşanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. Răspunsurile vor fi date de celebra Corală „Armonia” din Constanţa.
După terminarea Sfintei Liturghii va urma un ceremonial militar-religios. În cadrul acestuia va fi sfinţit Monumentul Eroilor măiereni căzuţi pe câmpurile de luptă în cele Două Războaie Mondiale, monument amplasat la intrarea în curtea bisericii, şi va avea loc o impresionantă paradă militară susţinută de Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” Bistriţa-Năsăud.
După-amiaza, de la ora 17.00, Primăria Comunei Maieru organizează un concert extraordinar, printre invitaţi numărându-se nume sonore ca Sava Negrean Brudaşcu sau Andra.
La „Sărbătoarea măierenilor” sunt aşteptaţi toţi fiii satului, dar şi ceilalţi locuitori ai judeţului Bistriţa-Năsăud care doresc să se bucure de câteva momente de înălţare sufletească.
Pr. Dan Cismaş

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5