Mitropolitul Andrei, cetatean de onoare al Maierului. Crucea Transilvana pentru primarul Vasile Bors si preotul Dan Cismas

Timp de 3 zile, Maieru este în sărbătoare, frumoasa comunitate având alături oaspeţi de seamă. Mii de credincioşi au venit la biserica din Maieru pentru a se închina la Cinstitul Brâu al Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia.
Astăzi, în prezenţa a peste 4000 de credincioşi, a avut loc slujba de resfinţire a bisericii parohiale cu hramul „Sfântul Arhidiacon Ştefan”, după amplele lucrări de renovare de care s-a bucurat lăcaşul de cult.
Pe scena special amenajată în curtea bisericii, a fost săvârşită Sfânta Liturghie de către un sobor de cinci ierarhi: IPS Andrei, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Clujului, PS Evloghie, Episcop de Adrianopol (Bulgaria), PS Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, PS Visarion, Episcopul Tulcii şi PS Ilarion Făgărăşanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. Răspunsurile au fost date de celebra Corală „Armonia” din Constanţa.

După terminarea Sfintei Liturghii, Mitropolitului Andrei i-a fost conferit titlul de Cetăţean de Onoare al comunei Maieru.

La rândul lui, ÎPS Andrei o oferit distincţia "Crucea Transilvana" atât primarului Vasile Borş, cât şi preotului paroh Dan Cişmaş. "Îi mulţumesc bunului Dumnezeu pentru darul vieţii şi al sănătăţii, pentru darul familiei mult aducătoare de linişte, pentru darul preoţiei din pruncie visată şi pentru darul încredinţării spre păstorire a unei nobile comunităţi de credincioşi", a spus pr. Dan Cişmaş.

ÎPS Andrei a acordat Crucea Arhiepiscopală pr. Ioan Lăpuşte, Diploma de aleasă cinstire pr. Iovu Istrate şi Ordinul "Sf. Ierarh Pahomie de la Gledin" pentru ing. Pantelimon Avram.

Alături de măiereni sunt preşedintele CJ-Radu Moldovan, ministrul Apelor şi Padurilor- Ioan Deneş, prefectul Ovidiu Frenţ, deputaţii Daniel Suciu şi Ioan Simionca, secretarul de stat Alexandru Pugna, vicepreşedintele CJ- Vasile Puica, subprefectul Ciprian Ceclan, primari din judeţ.

Manifestările continuă cu un ceremonial militar-religios. În cadrul acestuia va fi sfinţit Monumentul Eroilor măiereni căzuţi pe câmpurile de luptă în cele Două Războaie Mondiale, monument amplasat la intrarea în curtea bisericii, şi va avea loc o impresionantă paradă militară susţinută de Brigadă 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” Bistriţa-Năsăud.
După-amiaza, de la ora 17.00, Primăria comunei Maieru organizează un concert extraordinar, printre invitaţi numărându-se nume sonore ca Sava Negrean Brudaşcu sau Andra.
La „Sărbătoarea măierenilor” sunt aşteptaţi toţi fiii satului, dar şi ceilalţi locuitori ai judeţului Bistriţa-Năsăud care doresc să se bucure de câteva momente de înălţare sufletească.

Comentarii

29/04/18 13:39

Parcă trebuia să-l decoreze pe primar cu „Adulterul transilvan” după cât a fost de plimbăreț prin toate partidele.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5