Plăţile SAPARD vor fi deblocate în maximum o lună

Implementarea celor 45 de proiecte derulate la nivelul judeţului prin fonduri SAPARD nu este pusă în pericol, consideră reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Suspendarea plăţilor ar putea fi deblocată în următoarele două-trei săptămâni, menţionează directorul Radu Sorin, de la Centrul Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit din Satu Mare.

Mesajul a fost transmis la sfârşitul săptămânii trecute cu prilejul unei întâlniri organizate la Satu Mare, autorităţile judeţene fiind reprezentate de subprefectul Radu Tămăşoi.

Plăţile către beneficiarii Programului SAPARD au fost sistate temporar de către autorităţile române, până la remedierea unor deficienţe tehnice semnalate în Raportul de audit al Comisiei Europene privind procedurile de autorizare a plăţilor. La auditul din luna iunie, reprezentanţii CE au reclamat mai multe probleme la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi pescuit, instituţia care gestionează fondurile SAPARD, recomandându-se ca, înainte de a acorda bani beneficiarilor de proiecte SAPARD, să fie realizate verificări suplimentare, prin introducerea de noi controale şi a unui sistem de urmărire a facturilor.

Prin Programul SAPARD; în România au fost contractate 4713 proiecte, în valoare de 1,49 miliarde euro. Zilele trecute, CE a suspendat procesarea unei cereri de plată în valoare de 28 milioane euro transmise de România.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5