Plăţile pe proiectele SAPARD au fost reluate

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a reluat, de la începutul acestei săptămâni, plăţile către beneficiarii fondurilor nerambursabile oferite prin programul SAPARD. În acest sens, Autoritatea Competentă din cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor a transmis o adresă către APDRP prin care a autorizat înaintarea solicitărilor de fonduri către Autoritatea de Certificare şi Plată. Potrivit subprefectului Radu Tămăşoi, acest lucru a fost posibil ca urma a implementării eficiente a planului de acţiune pentru remedierea deficienţelor semnalate în cadrul programului SAPARD, în conformitate cu observaţiile şi recomandările Comisiei Europene.

„APDRP va întreprinde, de urgenţă, demersurile necesare pentru transmiterea cererilor de plată către Ministerul de Finanţe, în vederea efectuării plăţilor către beneficiari, în special către cei a căror dosare au depăşit termenul de 90 de zile”, precizează înaltul funcţionar public.

Prim programul SAPARD, în România au fost contractate de 4713 de proiecte, în valoare de 1,49 miliarde euro. Comisia Europeană a suspendat, în luna august, procesarea unei cereri de plată în valoare de 28 milioane euro transmis de România. La nivelul judeţului nostru, actualmente, sunt în implementare 45 de proiecte prin fonduri SAPARD, dintre care 10 sunt derulate de autorităţi publice locale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5