În plină criză economică, compania Rombat îşi creşte profitul

Chiar dacă industria de automobile trece printr-o criză la nivel mondial, compania Rombat a reuşit să vândă cu peste 33% mai multe baterii faţă de primul trimestru din anul 2008. Rombat, cel mai mare producător de baterii auto din România a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit de peste 2 milioane de euro.

„Chiar dacă piaţa de automobile trece printr-o criză, nu vom reduce producţia, nici nu vom disponibiliza din personal. Încercăm să compensăm reducerea cererii pe segmentul de echipare originală prin livrări pe piaţa externă unde produsul nostru este foarte competitiv”, declară într-un comunicat de presă, Ioan Repede, director general Rombat.

Compania deţine în România o cotă de piaţă de aproximativ 45-50% din piaţa românească a pieselor de schimb, piaţă estimată în 2008 la aproximativ un milion de baterii. De asemenea,m compania Rombat va investi în acest an într-un prim proiect de construcţie a unei microhidrocentrale. Investiţia se ridică la 4 milioane de euro. Tot în acest an, Rombat va creşte atât capacitatea de producţie a bateriilor, cât şi capacitatea de valorificare a deşeurilor la fabrica din Copşa Mică.

„Dorim să continuăm deschiderea de noi centre Rombat în ţară. În 2008 s-au deschis 5 astfel de centre la Craiova, Râmnicu Vâlcea, Deva, Iaşi şi Braşov, o investiţie de peste două milioane de euro. În acest an vom deschide centre Rombat la Brăila şi Bucureşti. Fiecare centru cuprinde un show-room modern, un depozit a cărui capacitate este de peste 8.000 de baterii şi un service auto, unde clienţii pot beneficia de un service rapid pentru instalaţia electrică a autovehiculului şi service integral pentru baterii”, susţine Elena Sava, director marketing Rombat.

Rombat a realizat anul trecut un profit de 5, 6 milioane euro şi o cifră de afaceri de aproximativ 54 de milioane de euro, înregistrând o creştere de 11% faţă dea nul 2007. În acest an, compania bistriţeană estimează o creştere a vânzărilor de 12% faţă de 2008.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5