Numai în primele şase luni,

Compania Rombat a înregistrat un profit de 3,6 milioane euro

Compania Rombat, cel mai mare producător auto de baterii din România, îşi continuă trendul economic ascendent înregistrat în ultimii cinci ani. În prima jumătate a anului, compania a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 27 milioane euro, cu o creştere de 47,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Până în 2010, reprezentanţii firmei estimează că cifra de afaceri anuală va ajunge la circa 90 milioane euro. Nu doar cifra de afaceri a înregistrat o creştere considerabilă, ci şi profitul companiei, care a ajuns în primul semestru din 2008 la 3,6 milioane euro, cu 142,2% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut.

“În urmă cu cinci ani ne-am propus să ridicăm Rombat SA la standarde europene. Cu paşi mici şi siguri am reuşit să înregistrăm o creştere constantă a cifrei de afaceri de 271% în ultimii cinci ani. Însă nu ne vom opri aici. Rombat mai are multe de spus pe piaţa bateriilor auto, mai ales pe piaţa europeană”, declară Ioan Repede, director general Rombat.

Programul de investiţii implementat în 2007 a condus la creşterea capacităţii de producţie, dar şi la creşterea numărului de angajaţi cu aproximativ 10%, în prezent compania având 664 de persoane angajate pentru producţia de baterii şi recuperarea de plumb din bateriile uzate. “S-au purtat discuţii cu noi potenţiali clienţi, producători de automobile şi suntem încrezători că, în viitorul apropiat, vom avea şi satisfacţia de a le livra şi lor prima baterie Rombat”, precizează Ioan Repede. În prezent, Rombat este unicul furnizor de baterii auto pentru Dacia Logan şi furnizor regional pentru producătorul francez de automobile, Renault (fabrica din România şi cele din Rusia şi Iran). Compania este lider pe piaţa românească de baterii auto din 1997, având o cotă de piaţă de peste 55%.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5