Bateriile auto ROMBAT ajung în Africa de Sud

• Vânzările ROMBAT în Germania au ajuns în 2011 la 15% din exporturi

• Producătorul bistrițean a înregistrat exporturi de peste 33 de milioane de euro în primele nouă luni ale anului

Bistrița, 25 octombrie 2011. Cel mai mare producător de acumulatori auto din România, ROMBAT SA, își extinde aria geografică de distribuție cu noi destinații: Africa de Sud și Orientul Mijlociu. Primele livrări au fost deja efectuate cu succes în Africa de Sud, iar recent s-a semnat un nou contract cu o firmă din Liban.

Astfel, numărul țărilor unde producătorul bistrițean a livrat acumulatori auto ajunge la 25, printre care Germania, Franța, Spania, Grecia, Slovacia, dar și Rusia, Maroc și Senegal. Cele mai importante creșteri s-au înregistrat pe piața germană, care a reprezentat 15% din volumul livrat la export în primele trei trimestre ale anului.

ROMBAT SA a produs în primele nouă luni ale anului 1.540.440 de baterii, dintre care 925.523 destinate pieței externe. Cifra de afaceri înregistrată de producătorul român pentru perioada ianuarie – septembrie 2011 a fost de peste 52 de milioane de euro, dintre care peste 33 de milioane de euro reprezintă exporturile. Compania bistrițeană înregistrează astfel creșteri semnificative atât la cifra de afaceri (cu 19,8% față de perioada similară din 2010), cât și la exporturi (cu 33,9%, în euro, mai mult decât în primele nouă luni din 2010). Anul trecut, cifra de afaceri a ROMBAT SA a fost de 66,6 milioane de euro.

Producătorul de componente auto își menține astfel tendințele de dezvoltare din ultimii ani. În 2010, livrările au depășit 2,1 milioane de baterii auto, iar pentru 2011 ROMBAT și-a stabilit ca țintă vânzarea a 2.260.000 de acumulatori auto.

ROMBAT investește în permanență în dezvoltarea de tehnologii performante, care să ofere cele mai bune produse la prețuri competitive pentru toate clasele de autovehicule. În prezent, compania derulează un proiect pentru extinderea capacității de producție în valoare de 16 milioane de euro, sumă acoperită, în părți egale, de Guvernul României și ROMBAT.

Compania are sediul la Bistrița și deține zece centre logistice: două la București și câte unul la Brăila, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Iași, Oradea și Râmnicu Vâlcea.

Alte informații generale despre ROMBAT:

- Lider pe piaţa românească de baterii auto din anul 1997

- Capacitatea de producţie este de peste 2,3 milioane de baterii pe an

- Numărul total al angajaţilor este de 665 de persoane (din care 102 lucrează în locaţia de valorificare a plumbului din baterii-deşeu); în plus, compania a dezvoltat o reţea de service care cuprinde aproximativ 100 de reprezentanţe la nivel naţional

- Acreditată în calitate de furnizor regional în panelul Renault, ca furnizor unic Dacia din 1996, furnizor PSA Peugeot din Slovacia din 2008, iar din 2011 furnizor pentru fabrica Nissan Sankt Petersburg din Rusia.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5