Liberalii îl ironizează pe Ialomiţianu

PNL: Nu înţelegem de ce miniştrii PDL sunt certaţi cu româna

Liberalii îl ironizează pe ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, pentru greşelile gramaticale şi cunoştinţele fine de macroeconomie expuse în cea mai recentă apariţie TV şi se întreabă de ce aproape toţi miniştrii PDL sunt certaţi cu limba română.

PNL comentează, într-un comunicat de presă, afirmaţiile ministrului Gheorghe Ialomiţianu făcute marţi seară la TVR Info, conform cărora ,,Crin Antonescu ignorează legislaţia pledând pentru un deficit mai mare”.

PNL apreciază ,,exactitudinea” cu care ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, îşi aminteşte declaraţiile anumitor lideri politici, precum şi „cunoştinţele fine” de macroeconomie şi legislaţie europeană pe care acesta pretinde că le deţine, dar nu înţelege de ce aproape toţi miniştrii PDL sunt certaţi cu exprimarea în limba română.

PNL atrage atenţia domnului ministru ( fără a putea fi acuzat că ,,ignorează” situaţia economică ), că orice discuţie legată de o valoare a deficitului bugetar este lipsită de relevanţă, dacă nu este plasată în contextul mai larg al obiectivelor economice, sociale şi politice pe care le stabileşte un guvern.

Deficitul bugetar este expresia voinţei politice a executivului şi reflectă, în primul rând, rezultatul folosirii resurselor publice prin intermediul altor politici decât cea fiscală.

Nici măcar din perspectiva stabilităţii macroeconomice, valoarea programată şi, ulterior, efectivă, a deficitului nu este utilă decât în corelaţie cu alţi indicatori, precum rata inflaţiei, ritmul de creştere economică, rata şomajului, nivelul deficitului de cont curent etc.

În opinia noastră, o discuţie despre o valoare anume a deficitului bugetar pentru anul viitor este prematură acum.

Înainte de toate ar fi indicat să cunoaştem ţintele guvernului pentru economia şi societatea româneasca şi parametrii pe care executivul îi ia în considerare atunci când construieşte bugetul cu care va veni în Parlament.

Partidul Naţional Liberal sprijină ideea unui buget echilibrat pe durata unui ciclu de afaceri, exprimându-şi speranţa că şi ceilalţi decidenţi politici înţeleg implicaţiile unei asemenea abordări.

PNL subliniază necesitatea creşterii responsabilităţii în gestionarea resurselor publice şi solicită Guvernului să nu mai împiedice îmbunătăţirea productivităţii, accesul la tehnologii adecvate, dezvoltarea capitalului uman, dezvoltarea sectorului privat, precum şi să renunţe la împovărarea generaţiilor viitoare prin creşterea datoriei publice – care este suma deficitelor bugetare din fiecare an.

Departamentul de comunicare al PNL

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5