Ţintean, despre noul ministru al Finanţelor: Nu va rezista în faţa ,,greilor” din PDL

Preşedintele organizaţiei judeţene PNL B-N, deputatul Ioan Ţintean a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că noul ministrul al Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, este un profesionist, dar nu va rezista în faţa ,,greilor” din PDL, gen Vasile Blaga şi Elena Udrea care îi vor cere bani preferenţial, şi astfel va ceda presiunilor.

,,Ca şi profesionist ştie carte, dar nu ştiu dacă ministrul de Finanţe trebuie să stea neapărat să vadă dacă a înregistrat contabiliceşte bine, cineva, ceva. Aici e vorba de macroeconomie, este ceva de genul ce făcea Varujan Vosganian. Gigi (n.r.- Gheorghe Ialomiţianu) mai are un handicap, nu este cunoscut în cercurile internaţionale. În prima şedinţă a miniştrilor de finanţe, închipuiţi-vă că Gigi Ialomiţeanu va fi invitat la Strasbourg, unde se vorbeşte despre strategia europeană. Fiecare are şansa lui, dar eu zic că nu va rezista greilor partidului care îi vor solicita bani preferenţial. Când îi vor solicita bani Blaga, Udrea, şi nu le dai…”

Deputatul PNL Ioan Ţintean a fost coleg în Comisia de buget-finanţe cu noul ministru al Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, unde acesta a ocupat funcţia de vicepreşedinte. Punctele comune nu se opresc aici. Ca şi Ţintean, Ialomiţianu înainte de a ajunge în Parlamentul României s-a aflat la cârma Finanţelor Publice din Braşov.

,,Sunt coleg cu Ialomiţianu în Comisia de Buget-finanţe a Camerei Deputaţilor. E şi el director de Finanţa la Braşov, dar director executiv adjunct pe Control. Ca profesionist, îl cunosc. Ca şi susţinere şi anvergură politică, el nu era om politic în Braşov”, a precizat Ţintean.

Gheorghe Ialomiţianu este noul ministru al Finanţelor Publice, preluând mandatul de la Sebastian Vlădescu. Vicepreşedinte al Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Ialomiţianu este deputat PDL de Braşov.

Aflat la primul mandat de parlamentar, Ialomiţianu a fost director la Finanţe în Braşov. A obţinut 51,72% din voturile din colegiul său. Este conferenţiar universitar la Universitatea Transilvania (Braşov), construindu-şi cariera în serviciul public ca şef şi apoi adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Braşov.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5