PNL semnalează tentative de fraudă

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a semnalat o serie de incidente electorale la secţiile de votare din străinătate. ”La Bologna, în Italia, reprezentantul PDL Ionel Chiriţou organizează transportul oamenilor la vot cu autocare, iar după exercitarea votului urmează să fie invitaţi la o masă drept recompensă pentru că au votat cu candidatul Traian Băsescu. Vă vom pune la dispoziţie un film care înregistrează acest incident”, a declarat Norica Nicolai.

Europarlamentarul liberal a făcut un apel către reprezentanţii PDL șşi PSD să înceteze astfel de activităţi sancţionate de lege şi să dea o șşansă unor alegeri corecte.

În ceea ce priveşte turismul electoral, prim-vicepreşedintele Ludovic Orban a tras un semnal de alarmă cu privire la prezenţa unui număr foarte mare de votanţi în secţiile speciale de votare. ”Până la ora 10, conform informaţiilor pe care le-am centralizat şi care în mare parte coincid cu informaţiile de la Biroul Electoral Central, în secţiile de votare speciale au votat aproape 100.000 de români. În marea majoritate sunt aduşi cu microbuze şi autocare. /…/ Prin menţinerea acestei rate de prezenţă la secţiile speciale, anticipările noastre sunt că se poate depăşi numărul de 1 milion de votanţi la secţiile speciale”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul liberal a mai semnalat faptul că sute de autobuze şi microbuze în toată ţara transportă votanţi în alte localităţi decât cele de domiciliu. Exemplul dat de Ludovic Orban s-a referit la judeţul Teleorman, unde angajaţi din localitatea Zimnicea sunt duşi să voteze în comune cu primari liberali, respectivii angajaţi fiind domiciliaţi în alte judeţe.

O altă tentativă de fraudare semnalată de Ludovic Orban a fost ”suveica”. ”Cazul tipic este cazul din comuna Cocora, judeţul Ialomiţa, în care un votant a fost prins în timp ce-şi fotografia buletinul de vot”, a anunțat prim-vicepreședintele PNL. Liderul liberal a mai spus că va pune la dispoziţie o filmare referitor la modul în care se numără banii care sunt acordaţi unor oameni într-o secţie de votare.

Prim-vicepreședintele liberal a declarat că PNL va formula plângere penală pentru fiecare infracţiune care este comisă în timpul procesului electoral şi va urmări ca după alegeri nicio persoană vinovată să nu rămână nepedepsită.

Ludovic Orban a făcut un apel către toţi românii revoltaţi de acest mod ilegal de a obţine voturi pentru a anula astfel tentativa de fraudă electorală.

22 noiembrie Biroul de presă al PNL

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5