PNŢCD şi alianţele politice

La conferinţa de presă desfăşurată ieri, 22 septembrie a.c., de Organizaţia Judeţeană a PNŢCD, la care a participat ing. Ioan Chira – preşedinte, ing. Vasile Aldrofan – prim-vicepreşedinte, Dan Dumitraşcu – secretar general. Au fost expuse direcţiile de asociere cu diferite partide în vederea alegerilor prezidenţiale.

Astfel, Ioan Chira a precizat că la Congresul Extraordinar din 12 septembrie a.c., premierul Boc şi Crin Antonescu au avut opinii pozitive despre PNŢCD şi şi-au exprimat dorinţa de a face un pact politic în vederea alegerilor prezidenţiale, fiind curtat de ambele partide de dreapta. Până pe 12 octombrie 2009 este ultimul termen de semnare a protocolului între PNŢCD şi PD-L pentru a legitima alianţa juridică în vederea apropiatelor alegeri. Organizaţia Judeţeană va susţine un candidat, conform protocolului se vor face alegeri în teritoriu şi la nivel de judeţ, inclusiv la organizaţia de tineret, funcţia care va fi preluată, probabil, de o fată, iar doamna Nemeş Verona este noua preşedinte a Organizaţiei de Femei.

Ing. Vasile Aldrofan a precizat că Ioan Chira a fost ales în Biroul Naţional de Conducere al PNŢCD, iar Dan Dumitraşcu, referindu-se la Ţinutul Secuiesc a precizat că vor lua o poziţie fermă, aşteptând şi organele judeţene să ia atitudine, dar consideră, această manifestare, „o glumă”. PNŢCD va face o alianţă politică şi nu fuziune cu nici un partid, unde îşi vor păstra simbolurile şi însemnele partidului, iar Vasile Lupu a revenit în PNŢCD, fiind numit în funcţia de preşedinte la CNC.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]