„Poezia, ca pâinea de toate zilele”, de criticul Menuţ Maximinian, în revista „Tribuna”

Remarcăm cu bucurie, în recentul număr al revistei clujene „Tribuna”, nr. 383/2018, un text critic, pe o pagină întreagă, a scriitorului şi jurnalistului neobosit care este Menuţ Maximinian, în viaţa civilă director al cotidianului „Răsunetul” din Bistriţa.
Textul despre care facem vorbire se intitulează „Poezia, ca pâinea de toate zilele” şi face comentariul şi prezentarea cărţii scriitorului clujean Constantin Cubleşan – „Poezia de toate zilele”, carte apărută în 2017, la Editura Limes din Cluj-Napoca.
Spicuim din comentariul aplicat cu profesionalism de tânărul critic Menuţ Maximinian: „Critic şi istoric literar, eseist, poet, prozator şi dramaturg, profesor de literatură română la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, Constantin Cubleşan dovedeşte, prin cărţile sale, o intuiţie fină a sensurilor operelor interpretate, o capacitate fermă de a discerne valorile, precum şi o certă pasiune a documentului literar, comentat cu rigoare şi tact critic”.... ş.a.m.d.
Felicitări Menuţ Maximinian, calitatea ta de critic literar sau şi de această postură, pe lângă poet, prozator, eseist, etnolog, se confirmă ca o prelungire a textelor critice din cartea ta – „Cărţi şi contexte critice”, apărută la Editura Tribuna din Cluj.
Credem noi că textul recent din paginile „Tribunei” transilvane confirmă încă odată în plus un har scriitoricesc în înălţime valorică, estetică, literară.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5