Polițiști, jandarmi, pompieri și specialiști antidrog, alături de copii, la Sângeorz Băi şi Dumitra

Comunicat de presă IPJ BN

Misiunea comună a polițiștilor, jandarmilor, pompierilor și specialiștilor antidrog și pe timpul vacanței școlare este una: SIGURANȚA COPIILOR.

Demersurile preventive inițiate de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au continuat și în această săptămână, cei vizați fiind tinerii și copiii aflați în taberele active pe raza orașului Sângeorz Băi - la Centrul de Agrement și la Centrul Misionar de Tineret ,, Ioan Bunea, din localitate.

Marți, 09 august, Serviciul de Acțiuni Speciale, Biroul Siguranță Școlară, jandarmii, pompierii și reprezentanții Agenției Naționale Antidrog, aceștia au făcut un tur de forță în cele două tabere. La centrul de agrement al Direcției Județene de Tineret Bistrița- Năsăud, unde au fost prezenți peste 60 de tineri din diaspora (Ungaria, Ucraina și Serbia) – în Taberele ARC organizate de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni au interacționat cu ei în cadrul unor ateliere interactive de informare, care au vizat prevenirea victimizării minorilor (siguranța on-line, consumul de substanțe interzise, disparițiile de minori, prevenirea violenței).

Chiar dacă unul din obiectivele taberelor de acest fel a fost exersarea limbii române și promovarea valorilor culturale românești, pentru a facilita schimbul de informații și pentru a crește eficiența activităților, polițiștii interacționat cu tinerii și în limba engleză. În acest mod s-au asigurat că detalii legate de prevederile legislative care îi vizează pe minori, pe teritoriul României, dar și despre mediul on-line și vulnerabilitățile acestuia, sau presiunea dată de medii și anturaje noi, au fost înțelese și asimilate de aceștia.

Astăzi, 10 august, în cadrul Atelierului de vară "Șotron" polițiștii Postului de Poliție Comunal Dumitra i-au învățat pe cei mici regulile de circulație și le-au explicat cum să reacționeze în cazul în care se rătăcesc, ori se află într-o situație periculoasă.

Copii, tinerii, indiferent de etnie, apartenență religioasă, limbă sunt participanți activi ai vieții sociale, drept urmare au nevoie permanentă de informare pentru a fi feriți de pericole. Ce le dorim noi, polițiștii, este ca să ne cunoască și să interacționeze cu noi doar în astfel de situații.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5