Polițiștii Biroului Rutier, în control alături de reprezentanţii RAR. Amenzi şi certificate de înmatriculare retrase

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au organizat și desfășurat acțiuni rutiere pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, prin depistarea în trafic a tuturor celor care încalcă regulile de circulație și pun în pericol siguranța atât a lor, cât și a celorlalți participanți la trafic. Acțiunile s-au desfășurat pe raza municipiului Bistrița și au participat și reprezentanți ai Registrului Auto Român, care au verificat starea tehnică a autovehiculelor.

„În cadrul acțiunilor s-a urmărit verificarea sistemului de frânare, a celui de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, a mecanismului de direcţie, instalaţiei de iluminare/semnalizare, existenţei şi autenticității seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, precum și a legalității montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.

De asemenea, a fost verificat sistemul de rulare (punţi, roţi, anvelope şi suspensie), corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare și concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deţinerii inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia”, se arată în comunicatul IPJ BN.

În urma controalelor, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de 3480 lei. Totodată, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare pentru diferite abateri rutiere.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5