RAR: Peste 2200 vehicule verificate în trafic, în Bistriţa-Năsăud. Sancţiuni şi 390 certificate de înmatriculare reţinute

Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 2221 de vehicule în județul Bistriţa-Năsăud, se arată într-un comunicat remis redacţiei. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 2,43% (54) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

         „Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 40,3% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de acte, iar 30,53%  au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate).

         Din totalul vehiculelor verificate, 1,67% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).

În urma analizei emisiilor poluante, la 7,49% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis”, se arată în comunicatul Registrului Auto Român.

        Potrivit sursei citet, în urma controalelor mixte desfășurate în județul Bistriţa-Năsăud de către Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2016 au fost aplicate 641 sancțiuni şi au fost reținute 390 de certificate de înmatriculare.

***

Aproape 5 procente (3781) dintre vehiculele verificate tehnic în trafic anul trecut de inspectorii Registrului Auto Român prezentau pericol iminent de accidente. Mașinile aveau defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, la punți și fuzete.

Registrul Auto Român a verificat anul trecut în trafic nu mai puțin de 76678 de vehicule în toată țara. Dintre acestea, la aproximativ 50% s-a depistat cel puțin o neconformitate tehnică.

Din punct de vedere al siguranței rutiere însă, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37,42%.

Directorul general al Registrului Auto Român  George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

 

 

Comentarii

24/02/17 09:28
Cititor

Pai, foarte bine ! Este plin de tot felul de gioarse aduse de dincolo, mai ales cu volanul pe dreapta si cu tot felul de defectiuni la sistemele de iluminare-semnalizare ( cel putin... care se vad ). Nu-i sigur daca si directia si franarea le este in regula... ca am vazut destui ca nu prea opresc intr-un spatiu rezonabil... si mai... mai te tamponeaza din spate cand franezi...
Efectiv, daca masina nu este inmatriculata pe "Bula"... si "Bula " nu are domiciliul in Anglia ( sau unde dr.acu circula pe stanga ) sa le fie interzisa circulatia pe drumurile publice cu masini cu volan pe stanga prin Romania .
Toate masinile care nu sunt inmatriculate direct pe "soferi" si acestia au tot felul de "procuri"... este f clar ca sunt cumparate si neinmatriculate in Romania. Fac "astia " un accident si "pupa-i urma"... daca-i mai gasesti... Nu mai spun ce "tarantele" fac astia la volan... pe drumurile publice... tot felul de "sarantoci " care au reusit sa-si cumpere o "gioarsa" si se dau rotunzi cand vin "acasa"... de parca ei au festit coada la pruna in diferite culori ...
De ce-i lasa politia rutiera si nu-i ia la puricat ? Tot felul de numere de Spania, Irlanda, Anglia... etc... Toate-s in "regula "...? Bine ca ne fu.... toata ziua pe noi , cei care circulam regulamentar si avem masinile "in regula"... si pe astia nu-i opreste nimeni la control si nu-i intreaba nimeni ce-i cu ei... sau poate ca-s tot felul de "smecheri" prieteni cu politzaii... ???!!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5