RAR: Aproape 200 de certificate de înmatriculare reţinute, în urma controalelor tehnice în trafic

În judeţul Bistriţa-Năsău, Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, în primele 6 luni ale acestui an, nu mai puţin de 1.174 de vehicule. "În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 24 dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție,  iar 24,70%  au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate)", se arată într-un comunicat al RAR. În aceste situații una dintre măsurile luate de Poliţia Rutieră constă în reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele Registrului Auto Român.

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 34,67% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de documente, iar 2,39% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).  În urma testărilor efectuate, pentru 9% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depășiri ale limitelor admise ale emisiilor poluante.

În urma controalelor mixte desfășurate în județul Bistriţa-Năsăud de către Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, în primele 6 luni ale acestui an au fost aplicate 340 sancțiuni și au fost reţinute193 de certificate de înmatriculare.

***

Aproape 5 procente (1758) dintre vehiculele verificate tehnic la nivel naţional în trafic de inspectorii Registrului Auto Român în primele 6 luni ale anului 2017 prezentau pericol iminent de accidente. Mașinile aveau defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, la punți și fuzete. Registrul Auto Român a verificat în trafic nu mai puțin de 35.468 de vehicule în toată țara. Dintre acestea, la aproximativ 48% s-a depistat cel puțin o neconformitate tehnică. Din punct de vedere al siguranței rutiere însă, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37,21%.

Directorul general al Registrului Auto Român  George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Comentarii

29/08/17 11:16
Carcotas

Luati-i domnilor la puricat in primul rand pe "lacustarii" care ne-au inundat tzara cu masini inmatriculate pe tot felul de tzari din UE... cu numare straine ... ca n-au documente legale, n-au ITP-urile la zi, n-au asigurari... si nici nu-i sigur daca toate sunt inmatriculate ori nu au numerele expirate. Te tamponeaza un astfel de ga.o.zer , fuge de la locul faptei ... si "mai gaseste-l "... Ba dupa foarte multi cand circuli, efectiv trebuie sa aprinzi "faza lunga " ca sa poti vedea de fumul care-l scot din esapamente... si sa inchizi geamurile de la masina ca te sufoci de gazele emanate ... si nimeni nu-i vede...

30/08/17 10:42
Cititor

Exact. Nu stiu cum si prin ce imprejurari, am vazut masini cu volanul pe dreapta, inmatriculate in Romania. Este legal ? Este corect si respecta siguranta in circulatie ? N-as prea crede. Imi pare rau ca nu i-am luat numarul de inmatriculare sa-l arat aici.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5