Inspectorii RAR BN au verificat, în trafic, aproape 2800 vehicule. O treime aveau probleme tehnice

Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 2.780 autovehicule la nivelul județului Bistrița-Năsăud. Inspectorii RAR au descoperit că 28 dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție.

În urma controalelor mixte desfășurate în județ de Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2014 au fost aplicate 779 sancțiuni, au fost reținute 5 permise de conducere și 472 certificate de înmatriculare.

“Prin controalele tehnice pe care le facem zilnic, eliminăm de pe șosele vehiculele care pun în pericol siguranța participanților la trafic. Este contribuția noastră substanțială la a avea un parc auto cât mai sigur în România”, declară George-Adrian Dincă, directorul general al Registrului Auto Român, prin intzermediului unui comunicat de presă.

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, peste 30% prezentau diferite probleme tehnice (proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate). De asemenea, au fost depistate vehicule care aveau probleme legate de identificare (neconcordanțe între seria poansonată pe șasiu/caroserie și cea din acte, schimbarea culorii autovehiculului sau a destinației de utilizare) sau care prezentau neconformităţi din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false, lipsa actelor).

Mai mult, în urma analizei emisiilor poluante, la aproximativ 7% dintre vehiculele oprite inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis.

„Rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, menţionează directorul general al RAR, George-Adrian Dincă. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5