Aproape jumătate din vehiculele inspectate, în trafic, de RAR au probleme tehnice sau cu actele

În primele 6 luni ale acestui an, Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, 1.092 de vehicule. Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor inspectate, 49,54% au avut diferite probleme tehnice sau legate de documente, se arată într-un comunicat al Registrului Auto Român.

Astfel, 36,08 % din vehiculele inspectate au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate); 0,27% dintre vehicule au avut probleme legate de identificare (neconcordanțe între seria poansonată pe șasiu/caroserie și cea din acte, schimbarea culorii autovehiculului sau a destinației de utilizare); 2,11% dintre vehicule au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false, lipsa actelor). În urma analizei emisiilor poluante, la 8,74% dintre vehiculele oprite inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis.

Mai mult, inspectorii RAR au descoperit și 10 autovehicule care prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor periculoase constatate la sistemul de frânare și la direcție. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

În urma acestor controale desfășurate la nivelul județului Bistrița-Năîsăud de Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, în prima jumătate a acestui an, au fost aplicate 327 de amenzi și au fost reținute 4 permise de conducere și 205 de certificate de înmatriculare. Când vehiculul este imobilizat de Poliție ca urmare a gravității defecțiunilor constatate, inspectorii RAR procedează la anularea inspecției tehnice periodice.

Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni. 

Comentarii

22/07/15 18:00
Cititor

Sunt foarte bune aceste "actiuni " commune cu Politia, pentru ca foarte multi , din lipsa banilor, circula cu masinile cu tot felul de defectiuni tennicesi sunt un pericol pe drumul public. La fel insa, prostia nationala este ca verificarea medicala pe care trebuia s-o faca soferii ( mai ale amatory ), dupa vechiul Cod rutier , nu se mai face si este plin de soferi cu tot felul de boli cardiace , psihice ori boli si "neputinte ale senectutii"... la volan si care sunt un adevarat pericol pe drumul public .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5