Peste 2200 de vehicule, verificate în trafic de inspectorii RAR Bistriţa-Năsăud, anul trecut. Peste 400 certificate de înmatriculare, reţinute

Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 2.259 de vehicule în județul Bistrița-Năsăud. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că  16 dintre vehiculele controlate mai (mai puţin de 1%) prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție. „În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român”, se arată în comunicatul transmis de Registrul Auto Român.

În urma controalelor mixte desfășurate în județul Bistrița de către Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2015 au fost aplicate 711 sancțiuni, au fost reținute 4 permise de conducere și 414 de certificate de înmatriculare.

Potrivit sursei citate, din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 49,89% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de acte, iar 35,55%  au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate).

Din totalul vehiculelor verificate, 2,3% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false). În urma analizei emisiilor poluante, la 10,31% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis .

         „Rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, menţionează directorul general al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5