Peste 400 certificate de înmatriculate reţinute de poliţişti, pentru neconformităţi tehnice sau legate de acte

Registrul Auto Român și Poliția Rutieră elimină din trafic vehiculele care pot produce accidente din cauza problemelor tehnice grave pe care le au. Astfel, sunt organizate zilnic controale tehnice în trafic.

“În urma acțiunilor de control desfășurate în primele 10 luni în județul Bistrița-Năsăud, inspectorii RAR au descoperit 27 de vehicule (din 2430 verificate) care prezentau pericol iminent de accident. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român”, transmite Registrul Autor Român, prin intermediul unui comunicat de presă.

Ca urmare a acelorași controale s-a constatat că 45 % dintre vehicule aveau diferite neconformități de natură tehnică sau legate de acte. Din totalul vehiculelor cu probleme aproape o treime au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (proasta funcționare a dispozitivelor de iluminare și semnalizare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcție, defecțiuni ale sistemului de frânare), iar 7% depășeau nivelul maxim admis de poluare. De asemenea, au fost depistate în trafic autoturisme care au avut probleme legate de identificare (vehiculul prezentat nu a corespuns cu datele din CIV privind: categoria, caroseria, marca, tipul vehiculului, codul motorului, seria motorului sau culoarea) sau care au avut neconformități din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (ITP expirat sau fals).

„La finalul controalelor tehnice desfășurate în trafic, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, în intervalul ianuarie-octombrie 2014, Poliția Rutieră a reținut 414 certificate de înmatriculare, 5 permise de conducere și au fost aplicate 677 amenzi. Menționăm că sancțiunile mai sus specificate au fost aplicate exclusiv pentru vehiculele la care inspectorii RAR au găsit neconformități tehnice sau legate de acte”, se mai arată în comunicatul biroului de presă al RAR.

Directorul general al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5