Aproape jumătate din vehiculele controlate de RAR au probleme tehnice sau legate de acte

    Pentru neconformităţi tehnice sau legate de acte, depistate de inspectoriii RAR BN în cadrul controalelor tehnice din trafic, poliţiştii rutieri bistriţeni au reţinut  90 de certificate de înmatriculare, trei permise de conducere şi au aplicat 142 amenzi, în primel trei luni ale anului.

Ca urmare a aceloraşi controale s-a constatat că 47,24 % dintre vehicule aveau diferite neconformităţi de natură tehnică sau legate de acte. Din totalul vehiculelor cu probleme, 37,63% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere (proasta funcţionare a dispozitivelor de iluminare şi semnalizare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcţie, defecţiuni ale sistemului de frânare); 2,51% depăşeau nivelul maxim admis de poluare;  0,41% au avut probleme legate de identificare (vehiculul prezentat nu a corespuns cu datele din CIV privind: categoria, caroseria, marca, tipul vehiculului, codul motorului, seria motorului sau culoarea),  2,45% au avut neconformităţi din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (ITP expirat sau fals)”, se arată în comunicatul transmis de Registrul Auto Român.

De asemenea, la nivelul județului Bistrița-Năsăudinspectorii RAR au descoperit 6 vehicule (din 489 verificate) care prezentau pericol iminent de accident. În aceste situaţii a fost dispusă reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele Registrului Auto Român.

Altfel, numărul vehiculelor care depășesc nivelul maxim admis de poluare a scăzut cu mai bine de două procente în primele 3 luni ale lui 2015 față de aceeași perioadă a anului trecut. "La reducerea poluării din aer generată de noxele auto au contribuit substanțial și controalele în trafic efectuate de inspectorii RAR, în urma cărora poliția a aplicat sancțiuni considerabile”, precizează directorul general al R.A.R.-R.A, ing. George-Adrian Dincă.

Rezultatele controalelor desfaşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. - Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5