Aproape 1700 vehicule, verificate în trafic de RAR. Peste 40% din acestea prezentau neconformităţi tehnice sau legate de acte

Registrul Auto Român şi Poliţia Rutieră trag pe dreapta şi verifică autovehiculele care ar putea pune în pericol siguranţă în traffic, anunţă Biroul de presă al RAR.

          “În intervalul 1 ianuarie – 31 iulie 201, inspectorii Registrului Auto Român împreună cu reprezentanţii Poliţiei Române au controlat în trafic, la nivelul judeţului Bistriţa- Năsăud, 1663 vehicule. Dintre acestea, la 44.68% au fost constatate diferite neconformități de natură tehnică sau legate de acte.

          Din totalul vehiculelor cu probleme 30.31% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere (proasta funcţionare a dispozitivelor de iluminare şi semnalizare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcție, defecțiuni ale sistemului de frânare). Din procentul de 30.31 de vehicule cu probleme, inspectorii RAR au considerat că 1.26% prezintă pericol iminent de accident. În aceste situaţii una dintre măsurile luate este reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele Registrului Auto Român”, se arată în comunicatul transmis de biroul de presă al Registrului Auto Român.

          Inspectorii RAR au constatat în trafic şi alte probleme, precum depăşirea nivelului maxim admis de poluare (6,41%), legate de identificare (0.12%) sau neconformităţi din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (1,74%) – ITP expirat sau fals.

          Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menţionează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni. Parcul auto naţional are în momentul de faţă aproximativ 5.700.000 de vehicule din care 4.485.000 sunt autoturisme.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5