Poliţiştii, de la evaluare … în pensie sau şomaj

Şeful IGPR, chestorul Liviu Popa, susţine că, în perioada următoare, se vor face disponibilizări din rândul poliţiştilor, dar nu a precizat numărul persoanelor din sistem care şi-ar putea pierde locul de muncă.

„Vom aştepta adoptarea legii în Parlament şi după adoptarea legii vom vedea paşii pe care trebuie să-i facem. Nu vor fi afectate în niciun fel liniştea şi siguranţa cetăţeanului. (…) Va fi evaluat fiecare lucrător din cadrul Poliţiei Române pe câteva criterii pe care încă le discutăm. Vrem ca soluţia pe care o adoptăm să fie cea mai bună”, a menţionat chestorul Popa.

Potrivit acestuia, „vor fi disponibilizaţi toţi poliţiştii incompatibili cu acest statut”, „care nu au fost întotdeauna orientaţi spre partea operativă în folosirea resurselor”.

Una peste alta, când cadrul legislativ va permite, poliţiştii, nu se ştie câţi, vor fi „disponibilizaţi matematic”, în funcţie de punctajul obţinut la evaluare, „care nu va lăsa loc de interpretări”.

În fapt, poliţiştii vor fi "măsuraţi" după criterii eliminatorii (se circumscriu elementelor referitoare la îndeplinirea condiţiilor legale pentru acordarea/accesarea pensiei pentru limită de vârstă), criterii privind conduita personalului (existenţa unor sentinţe de suspendare a pedepsei cu închisoarea, a amenzii penale, sancţiuni administrative aplicate potrivit legii penale sau sancţiuni disciplinare), criterii privind aptitudinile profesionale (pregătirea de bază, de specialitate sau autorizaţii speciale, competenţe lingvistice, vechime), criterii privind îndeplinirea atribuţiilor de serviciu (calificativele de apreciere în ultimii trei ani) şi alte criterii de departajare (situaţia soţilor, a copiilor din întreţinere, faptul că mai are trei ani până la pensie etc.).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5