Poliţiştii, invitaţi la Tabăra de acasă din Budeşti

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița – Năsăud a primit invitația de a participa la „Tabara de acasă”,  organizată de Primăria Budești. Evenimentul, care se organizează pentru copiii din comunitate de cațiva ani buni încoace, are specific militar, alături de polițiști fiind invitați și jandarmi și pompieri.

Poliția a fost prezentă cu materiale preventive și sfaturi specifice pe teme de siguranța pe internet, siguranța rutieră, prevenirea disparițiilor de minori, bulliyng - ul. Au raspuns prezent polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciul de Acțiuni Speciale, Serviciul Rutier, Serviciul Criminalistic și Postul de Poliție Budești.

Pentru ca informațiile date de polițiști sa fie corect înțelese si puse in aplicare de copii, iar caracterul activității sa fie unul interactiv, copiii au avut ocazia să verifice reguli elementare de circulație și să ,,circule,, cu un echipaj real de poliție rutiera, să admire și chiar manipuleze obiecte din dotarea tehnică a ,,mascaților,, sau să experimenteze modul de amprentare și alte tehnici specifice criminaliștilor, care ridică urme de la fața locului.

Campania județeană „Vacanța în siguranță” se va încheia în această lună, activitățile de informare dedicate prevenirii în schimb, vor lua amploare odată cu debutul anului școlar 2018- 2019.

 

Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5