Poliţiştii spun „NU” criminalităţii în mediul rural

Poliţiştii de la posturile din mediul rural organizează astăzi acţiuni preventive în comunităţi prin convocarea Grupurilor de acţiune comunitare locale, campania făcând parte din cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii. Şeful Poliţiei de Ordine Publică va fi prezent la convocarea Grupului de acţiune comunitară din Petru Rareş, localitate catalogată cu risc criminogen ridicat.

Astăzi, proiectul derulat de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud îşi propune să readucă în prim plan siguranţa în mediul rural. În cadrul demersului informativ, ofiţerii IPJ recomandă o serie de măsuri pentru prevenirea furturilor din gospodării, a infracţiunilor violente şi a accidentelor rutiere. „Stabiliţi şi menţineţi relaţii bune cu vecinii. Ei pot recunoaşte şi semnala prezenţa unor răufăcători în curtea dumneavoastră. Dotaţi porţile şi uşile de acces în gospodării cu încuietori şi lacăte solide. Asiguraţi-vă că gospodăria dvs. este iluminat pe timp de noapte”, transmit reprezentanţii IPJ.

Promotorii campaniei vă sfătuiesc să evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, mai ales că majoritatea actelor de violenţă au loc pe fondul consumului excesiv de alcool. În ceea ce priveşte siguranţa rutieră, poliţiştii vă recomandă să circulaţi pe drumurile publice doar cu vehicule dotate cu sisteme de semnalizare corespunzătoare, iar pietonilor să poarte o sursă de lumină vizibilă sau o vestă reflectorizantă, dacă circulă pe timp de noapte.

În cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, ieri, a avut loc o masă rotundă pe tema victimizării minorilor, în contextul în care tinerii, fie ajung mult prea devreme cercetaţi în dosare instrumentate de poliţie sau monitorizate de comisiile pentru protecţia copilului, fie cad victime ale unor infracţiuni de violenţă domestică, abuz sexual, lovire, tâlhării sau furturi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5