Poliţiştii, alături de bistrițeni. Recomandări pentru siguranţa dumneavoastră

Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, prima temă abordată de polițiștii bistrițeni în săptămâna prevenirii criminalității.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică și din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au desfășurat activități de informare, conştientizare şi promovare a unor conduite preventive, antiinfracţionale şi antivictimale, în rândul cetăţenilor, pe raza municipiului Bistrița.

Totodată, polițiștii au distribuit materiale preventive ( broșuri, pliante, flyere, afișe) în zona pietonală, la asociațiile de proprietari/locatari, pe diverse teme, respectiv pentru prevenirea infracţiunilor de furt, înşelăciune, tâlhării, furturi din/de auto, furturi din locuinţe.

Activități similare au fost desfășurate şi în oraşele Beclean, Năsăud, Sângeorz -Băi,  precum şi  în mediul rural, de către polițiști din cadrul polițiilor orășenești.

Aceste activităţi vizează sensibilizarea cetăţenilor cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii, necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie şi consecinţele  asociate comiterii de infracţiuni.

      Reamintim că, în următoarele două zile, polițiștii de prevenire desfășoară activități pentru prevenirea victimizării minorilor, abordând teme precum: siguranţa în mediul online, pornografie infantilă,  prevenirea criminalităţii informatice şi a traficului de persoane.

     

RECOMANDĂRI PENTRU PROTEJAREA LOCUINŢEI

 

  • DACĂ LOCUIŢI LA CASĂ:
  • poliţiştii vă recomandă montarea unor sisteme supraveghere video în exterior, care să înregistreze orice activitate desfăşurată în curtea casei şi a sistemelor de iluminare cu senzori de mişcare
  • Montaţi gratii la gurile de aerisire şi la ferestrele de la subsol;
  • Asiguraţi intrarea în subsolul clădirilor şi uşile anexelor cu încuietori rezistente!
  • DACĂ LOCUIŢI LA BLOC:
  • montaţi un interfon la intrarea în scară şi utilizaţi-l în mod corect pentru controlul accesului persoanelor în imobil; 
  • asiguraţi dotarea cu încuietori corespunzătoare a uşilor de la subsol, terase sau intrările suplimentare;
  • la intrările în holurile blocului şi pe paliere este nevoie de o bună iluminare; 
  • instalaţi un sistem de iluminare automat cu detecţia mişcării şi un sistem de supraveghere video; 
  • montaţi o încuietoare de înaltă siguranţă la uşa de acces în locuinţă;
  • dacă locuiţi la parter sau la etajul 1, grilajele de la fereastră ţin hoţii la distanţă. 

Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5