Poveşti pentru copii

Scriitoarea Suzana Deac ne propune întâlnirea cu lumea mirifică a poveştilor, aşezând, în volumul „Pisica năzdrăvană”, Editura Pim Iaşi, 2012, eroi nemuritori din lumea necuvântătoarelor. Fie că vorbim de cei doi piţigoi întâlniţi de tanti Ana în zmeurişul casei, fie de ursul polar şi de povestea lui de dragoste, se conturează întâmplări incredibile, aşezate parcă în carte ca pe un norişor alb care se apleacă mângâind copilaşii. Pomii şi florile, pământul rodnic, oamenii harnici, toate sunt creionate de Suzana Deac în acest volum, însoţit de ilustraţii cu animăluţe din ograda proprie, pe care o are undeva pe dealurile Bistriţei. Nu putem să nu ne îndrăgostim de cei doi pui de veveriţă – Pit şi Pet – sau de frumoasa pictoriţă care nemureşte în opera ei creaţia lumii.
Precum apariţia soarelui în lumea basmului, Suzana Deac vine să ne spună că fiecare plantă are rânduiala ei pe pământ, la fel cum fiecare insectă sau pasăre este creată de către cel de sus cu dragoste. Întâlnim, în povestirile din acest volum, inclusiv peştişorul cu solzi de argint, care împlineşte dorinţele celor care mai cred în lumea basmelor.
Interesantă este povestirea Peter Pann în Dumbrava Sibiului, care surprinde prin modul în care este construită. Atunci când copiii visează lumea poveştilor ei aduc împreună cu eroii de basm puritatea. Tainele unor povestiri deosebite, care surprind prin cursivitatea versurilor, dar şi prin frumuseţea fiecărui erou.
Întâmplări deosebite, puse de Suzana Deac în poveşti care devin nemuritoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5