Pr. Vasile Beni: Mulţi şi binecuvântaţi ani! Fiecare zi din viaţa noastră este un dar pe care îl primim de la Bunul Dumnezeu

Dragii noştri credincioşi!

 

Cu ajutorul bunului Dumnezeu închidem şi deschidem paginile unui an.

Multe şi nenumărate sunt darurile pe care noi le primim de la bunul Dumnezeu. Nu este doar Creatorul acestei lumi, Care ne-a dat viaţă, este şi Cel care ne are în grija Sa, pentru că ,,toată darea cea bună şi tot darul cel desăvârşit de sus este de la Tine Părintele luminilor”.

Cine sunt părinţii mei, cine este soţia mea, cine sunt copii mei, cine sunt prietenii mei? Atenţie! Darul lui Dumnezeu.

Dacă ar trebui să facem o ierarhizare a zilelor pe care Dumnezeu ni le-a dăruit în această viață pământească, cred că răspunsurile ar fi diverse și variate. Cred că unii dintre noi am spune de ziua de naștere, ziua în care am văzut lumina zilei și am ajuns în această lume, așteptați fiind de mama și de tata. Alții am putea spune că ziua în care am fost botezați și am intrat în marea armată a ostașilor lui Hristos. Frumoasă și plină de semnificații este ziua cununiei, când harul și binecuvântarea bunului Dumnezeu se revarsă asupra tinerei familii.

Ne-am putea opri și la ziua plecării din viața pământească, atunci când ne îndreptăm spre viața cea veșnică.

Pline de har și binecuvântare sunt și zilele de sărbătoare de pe parcursul unui an: Crăciunul, Anul Nou, Paștile și exemplele pot continua.

Dar pe lângă toate cele amintite, cred că cea mai importantă zi din viața noastră este ziua de azi, așa cum poetul spune: ,,Cu mâine zilele-ți adaugi/ Cu ieri viața ta o scazi/ Să ai cu toate acestea-n față/ De-a pururi ziua cea de azi”.

Clipe de reflecţie şi de bilanţ la ce am făcut bine sau mai puţin bine. Iar acest lucru ar fi bine să-l facem în fiecare zi, la ceas de seară şi de lumină lină.

„Când te duci seara la culcare
Să-ţi pui o mână sub obraz,
Să te întrebi cu-ngrijorare:
„Ce am făcut eu oare, azi?"
(Îndemn - Demostene Botez)

Cum m-am comportat eu azi, sau anul acesta, faţă de bunul Dumnezeu. I-am mulţumit pentru toate binecuvântările pe care le-a revărsat asupra mea sau a familiei?

Prin cuvintele pe care le-am rostit sau scris am mângâiat sau rănit un suflet?

Câte din faptele pe care le-am făcut mi-au adus linişte şi câte mi-au adus nelinişte? Pentru faptele pe care le-am făcut, de câte sunt mulţumit şi de câte îmi este ruşine?

Cum m-am comportat eu faţă de părinţii mei, faţă de soţie sau de copii. Cum m-am comportat la serviciu sau în societate?

Şi văzând unde am greşit pentru ziua care vine putem să ne îndreptăm sau să ne corectăm şi să facem binele.

Pe uşa unei biserici sunt scrise următoarele cuvinte: „Pace celor ce vin, bucurie celor ce rămân și binecuvântare celor ce pleacă!”

Dumnezeu să ne dăruiască, să avem pace, bucurie şi binecuvântare. Pace în suflet, în casă şi în societatea în care trăim.

Mulţi şi binecuvântaţi ani!

Pr. Vasile Beni

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5