Prefect Stelian Dolha: Astăzi, o generație de absolvenți ar fi sărbătorit cu festivități, îmbrățișări, premiere, banchet, finalul anilor de liceu. Am încredere în acești tineri speciali

Astăzi, într-o lume fără pandemia de coronavirus, o generație de absolvenți ar fi sărbătorit cu flori, festivități, îmbrățișări, premiere, banchet, finalul anilor de liceu. E un moment pe care acești tineri, promoția 2019-2020 l-a pierdut. E un moment pe care nu-l vor retrăi peste ani răsfoind albumul cu fotografiile de absolvire sau urmărind colajele video. Dar e un moment pe care și-l vor reaminti drept o cumpănă, o cumpănă pe care au trecut-o cu bine. O cumpănă care i-a învățat în alt mod responsabilitatea, i-a învățat să prețuiască momentele în care au fost fericiți: alături de prietenii de școală, colegii și profesorii apropiați. I-a învățat cât de prețioasă e apropierea umană, camaraderia. Aceste imagini, aceste valori rămân și durează peste ani. Și ne învață ce puteam să pierdem, ce am reușit să păstrăm.

Nimănui nu i-ar fi trecut prin minte la începutul anului școlar sau măcar la începutul anului 2020 că omenirea întreagă își va opri ritmul pentru a se apăra de un inamic nevăzut. Am făcut-o aici, a făcut-o întreg mapamondul. Iar această generație care termină liceul într-o asemenea cumpănă e una cu totul specială. E una care va aduce acest mesaj: că e important să prețuim ce avem, că valorile noastre cele mai importante sunt apropierea și colaborarea, că ne bazăm unii pe alții, că nu reușim de unii singuri. Am încredere în acești tineri speciali, am încredere în viitorul lor, le doresc tot binele din lume și cred că pe mâinile lor, umanitatea va fi bine așezată. Mult succes!

Prefectul Stelian Dolha

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5