Prefectul Dolha: Comunicarea şi organizarea, esenţiale în gestionarea temei coronavirusului. Oamenii să se informeze din surse oficiale

Prefectul Stelian Dolha a declarat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că pe tema epidemiei cu coronavirus sunt esenţiale măsurile organizatorice, dar şi mesajele care ajung la populaţie.

„În asemenea situaţii delicate cum este aceasta de epidemie, nemanifestată încă la noi, dar în proximitate, sunt foarte importante două lucruri, din punctul meu de vedere: comunicarea care este esenţială şi organizarea. Aspectele legate de organizare le facem în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Legat de comunicare, sunt două aspecte de care trebuie să ţinem seama. Să ne asigurăm că oamenii au acces în cel mai scurt timp la informaţiile esenţiale, adică ce trebuie să faci când ai un vecin sau o rudă care este plasată în izolare sau în carantină, cu indicaţii precise pentru copii, bătrâni şi gravide. Ştiţi că toate studiile ne arată că acest coronavirus afectează în special persoanele vârstnice. Ar fi foarte important să diseminăm informaţiile la Casa de Pensii, chiar fluturaşi, în azilele de bătrâni şi să vedem ce măsuri speciale putem să luăm în această zonă. În şcoli, să vedem ce informaţii trebuie să transmitem, cum comunicăm simplu şi pe înţelesul copiilor”, a declarat prefectul Dolha.

Prefectul judeţului a precizat că trebuie să fim atenţi asupra sursei de informaţie, una oficială, în primul rând, Ministerul Sănătăţii.

      „Să le transmitem oamenilor să se informeze din surse oficiale, haideţi să  combatem dezinformările. Mesajul simplu ar trebui să sune cam aşa: ne spălăm pe mâini cât de des, nu atingem faţa cu mâinile nespălate, stăm acasă dacă avem febră, plus tuse, plus dureri musculare şi oboseală”, a menţionat Stelian Dolha.

          În context, prefectul Dolha a ţinut să precizeze că preşedintele Consiliului Judeţean este nu doar membru de drept al CJSU BN, ci  are calitate de vicepreşedinte, astfel că ar trebui să se implice direct, fără a aştepta să i se ceară sprijinul.

 

 

 

 

Comentarii

08/03/20 09:08
cititor

Daaa.... " apartinatorii acestora ", daca tot au fugit in Italia sa munceasca si sa contribuie cu bani la fondul social public al acelora, DE CE N-AU STAT ACOLO SA SE TRATEZE ? La facut euroi si la dat bani ptr pensii si nevoi sociale fug la altii si la cheltuieli si spitalizari din banii publici fug " acasa " ... ?!
Io i-as " impacheta " si ... in Italia cu ei de unde au venit , sa se interneze la spitalele alora si sa se trateze din banii publici unde contribuie !

08/03/20 14:21
prof. Alcis

”Cititorule” dragă, acești stranieri au susținut și mai susțin cu truda lor familiile de acasă și...bugetul Țării, de la care beți un pic de lapte și domnia voastră.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5