Prefectul judeţului, prinţul Nicolae şi "regele" Cercului Polar, alături de sute de voluntari, la împădurit

Asociația Tășuleasa Social a organizat o noua acțiune de voluntariat pentru plantarea Pădurii Transilvania. Cu această ocazie, a ost împădurită o suprafață de 10 hectare cu 40.000 de puieți. Organizatorii și-au propus ca Plantarea Pădurii Transilvania să fie, și în acest an, cea mai mare acțiune de împădurire din Transilvania datorită numărului mare de voluntari, peste 800.
La acțiunea de la Tritenii de Jos a participat nepotul Majestății Sale Regele Mihai, Nicolae de Roumanie împreună cu Alina Binder, soția acestuia.
Prima dată ne-am întâlnit la o acțiune Tășuleasa denumită “Verde 003”, unde Nicolae de Roumanie a participat alături de noi la o ecologizare. Aceasta este a patra acțiune de voluntariat pentru împădurire desfășurată prin parteneriatul Banca Transilvania – Tasuleasa Social. Până acum, în 2014 – 2016 a fost împădurită o suprafață totală de 30 de hectare, cu ajutorul a peste 4.500 de voluntari. Rata de prindere a celor 120.000 de puieti este de aproape 90%.
”După 10 ani de implicare a mea cu Tășuleasa Social, azi e superb. Nu plouă, nu e zăpadă ca săptămâna trecută și e foarte bine să văd foarte mulți oameni, voluntari, mici și mari, e o mișcare foarte bună, foarte sănătoasă. E foarte bine că oamenii se implică. Copacii sunt foarte importanți pentru pământul nostru, pentru casa noastră, țara noastră. Ajută cu foarte multe lucruri, avem probleme cu apa, cu râurile, casele sunt inundate și problemele acestea sunt din cauza lipsei copacilor. Dacă plantăm mai mulți, vom schimba asta”, a declarat Principele Nicolae.
"România are circa.6,5 mil ha fond forestier, reprezentând 27% din suprafața țării. Până la ținta de 32% (media europeană) mai trebuie să împădurim 1,2 mil ha. Romsilva și-a asumat o buna parte din acest obiectiv alocând în acest an 167 mil lei pentru împăduriri și oferind gratuit 1 mil puieți voluntarilor.
Nu știu dacă munca înnobilează pe oricine, dar azi am văzut un nobil muncind. Nepotul Regelui Mihai, principele Nicolae, a plantat astăzi ca voluntar "Tășuleasa" și a avut un comportament firesc, ca și noi toți cei mai "bătrâni" , oferind cel mai convingător argument celor tineri: exemplul propriu. E adevărat că la solicitări de autografe și poze a câștigat tot Tibi, triplul campion de la Cercul Polar . Am văzut cu încântare tineri și copii care, fără a-i aduce cineva ca pe vremuri la "muncă patriotică", au lucrat cu dăruire și entuziasm, încărcându-ne cu energia lor pozitivă. Până și ploaia s-a oprit și a ieșit soarele, parcă în semn de apreciere și sprijin. România are "puieți" de calitate! O zi cu adevărat frumoasă, felicitări tuturor" spune prefectul Ovidiu Frenţ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5