Împăduriri de toamnă cu Tăşuleasa Social
400 de voluntari, 8.000 de puieţi şi 2 hectare de împădurit. S-a întâmplat pe valea Măgheruşului, acolo unde sute de oameni de toate vârstele şi din toate colţurile ţării, au răspuns chemării Asociaţiei Tăşuleasa Social de a opri alunecările de teren.
,,Este dovada că se pot face multe şi fără bani, doar cu voinţă”, a spus Alin Uşeriu, preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social. Acţiunea de împădurire a avut loc pe Valea Măgheruşului, o zonă aflată la 15 km depărtare de Bistriţa.
Totul a început la ora 9, pe o temperatură de doar 4 grade Celsius. Asta nu a contat prea mult pentru cei care au venit de la sute de kilometri depărtare.
,,Ţinem foarte mult la Tăşuleasa şi ideile pe care vor să le facă publice. Am ajuns să conştientizăm importanţa acţiunilor desfăşurate aici şi vrem neapărat să fim parte din asta", a afirmat o voluntară venită din Bucureşti pentru Realitatea TV Bistriţa.
,,De la prima întâlnire cu elevii voluntari am Tspus că responsabilitate şi voluntariatul, implică nu numai prevenirea criminalităţii ci şi alte activităţi din spectrul de voluntariat. Am fost prezenţi şi la Let`s do it Români, făcând curăţenie, astăzi plantăm copaci", a spus Mihaela Moldovan, inspector prevenire, în cadrul IPJ BN pentru Realitatea TV Bistriţa.
Tinerii au plantat aproximativ 8.000 de puieţi intr-o zonă unde au loc frecvente alunecări de teren.
,,Împădurim pentru că trebuie împădurit, pentru că trebuie tras un semnal de alarmă, fiecare cuşmă de deal din Transilvania şi din alte zone ale ţării, 35% din suprafaţa ţării trebuie împădurită. (...) Faptul că ei vin este cea mai bună educaţie pe care o poate primi un adolescent, în ceea ce priveşte târgul cu natura: ne dă ceva, trebuie să dăm ceva înapoi", a spus Alin Uşeriu,preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social.
Asociaţia Tăşuleasa Social, înfiinţată în Bistriţa, în urmă cu peste zece ani, şi-a propus să schimbe mentalităţile tinerilor şi să arate că aceştia doresc să se implice în probleme de mediu. Tinerii care au participat la acţiunile asociaţiei au fost pregătiţi ca, la rândul lor, să desfăşoare pe cont propriu activităţi similare.
Citiţi şi:
- Împădurire de toamnă cu Tăşuleasa Social!
- Tăşuleasa Social a plantat 6.000 de puieţi în satul Posmuş
- Via Transilvanica va traversa 11 comune din Bistriţa-Năsăud, pe o lungime de 125 km. Alin Uşeriu: Anul acesta ne propunem să îl terminăm
- Tibiu Uşeriu, invitat să spună Ziua Bună la 8000 de copii
- O comisie condusă de subprefectul Ovidiu Frenţ a verificat starea puieţilor plantaţi în „Pădurea Transilvaniei” de la Budeşti
Adaugă comentariu nou