Prefectul Ovidiu Frenţ: Ce sunt prefecţii, înalţi funcţionari publici sau demnitari? Ministrul Vela: Nu vă demit, pentru că dumneavoastră sunteţi un om serios!

Prefectul Ovidiu Frenţ i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, ca în perioada următoare să fie lămurit statutul prefectului, adică înalt funcţionat public sau o persoană numită într-o demnitate publică, care pleacă odată cu Guvernul.  

”Noi de mulţi ani am făcut propuneri către conducerea Ministerului Afacerilor Interne pentru a lua o decizie fermă, împreună cu decidenţii politici şi la nivelul Guvernului, unde ne încadrăm, la înalţi funcţionari publici, aşa cum ne-am asumat la intrarea în UE sau la demnitari care vin şi pleacă odată cu Guvernul, cum probabil se va întâmpla şi cu noi. De aceea vă rog, indiferent de durata mandatului dumneavoastră, să faceţi toate demersurile în a opta: ce suntem noi, înalţi funcţionari publici sau demnitari?”, a declarat prefectul Frenţ.

          De cealaltă parte, ministrul Vela a precizat că ar fi curios să vadă ce răspunsuri primit prefectul bistriţean de la de la foştii minişti Mihai Fifor şi Carmen Dan.

          „Înainte de a fi demnitar sau funcţionar, trebuie să fim patrioţi şi să luptăm pentru judeţ şi pentru România indiferent de funcţia, de poziţia vremelnică pe care o ocupăm unii sau alţii şi vă spune acum nu ministrul Afacerilor Interne, ci un fost prefect, care a ţinut piept contrabandei pe Dunăre până în anul 2000. (…) Pe dumneavoastră nu vă demit, pentru că dumneavoastră sunteţi un om serios şi nu induceţi în eroare pe nimeni. Vom colabora şi cu siguranţă vom avea o relaţie pozitivă şi am toată încrederea că vom fi şi demni, şi patrioţi şi vom trece cu bine şi peste turul doi. Mulţumesc întregii echipe de la Bistriţa-Năsăud”, a spus ministrul Vela.

       *** 

Sub conducerea ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a avut loc o ședință de lucru, în sistem de videoconferință, având ca temă principală organizarea turului doi de scrutin al alegerilor pentru Președintele României. La această videoconferință au participat prefectul Ovidiu Victor Frenț, subprefectul Ciprian Ceclan-Oprea și membrii Comisiei Tehnice Județene, pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor, turul II.
„Suntem în grafic cu toate acțiunile prevăzute, buletinele de vot şi materialele destinate votării au fost procesate. Transportul acestora este planificat pentru ziua de sâmbătă. Vreau să vă mulţumesc pentru aprecierile pe care le-aţi avut referitor la activitatea noastră în primul tur şi să le mulţumesc tuturor colegilor din instituţiile implicate în organizarea primului tur, pentru că din nou am fost pe locul întâi din ţară la finalizarea procesului electoral, lucrurile s-au desfăşurat foarte bine şi sper că așa va fi şi în continuare”, a declarat prefectul Ovidiu Frenț referitor la organizarea turului II al alegerilor pentru Președintele României.
 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5