Prefectul Stelian Dolha: Salva, locul doi la nivel naţional ca pondere a populaţiei vaccinate. Primarul e un agent pro-vaccinare

   Prefectul Stelian Dolha a declarat, în cadrul Colegiului Prefectural, că ar fi excepţional ca rata de vaccinare de la nivel judeţean să fie similară cu cea din comuna Salva, unde 57% din populaţie este imunizată.

          „Salva are 57% rata de vaccinare. Este numărul doi în România ca procent de vaccinare, pe localităţi, în condiţiile în care avem un procent de vaccinare, la nivel european, de sub 65%. În judeţul Bistriţa-Năsăud, în marea majoritate a comunelor avem un procent de 20%, chiar sub 20%. Uite că se poate, Salva atinge acest procent!

          În prima fază, era o enigmă ce s-a întâmplat la Salva de a atins acest procent de vaccinare. Documentându-ne, am aflat că mama directorului Romana Fetti a decedat şi a fost nevaccinată. Un alt agent de provaccinare pe care-l avem acolo este primarul, cu multe mandate, dar care-şi face treaba foarte bine. Doamna respectivă era un simbol în comunitate, de la dispariţia sa, oamenii s-au speriat şi s-au decis să se vaccineze, iar primarul a vorbit despre vaccinare”, a explicat prefectul Stelian Dolha.

          Potrivit acestuia, la polul opus este comuna Parva, cu doar 4,6% din populaţie vaccinată.

          În context, directorul executiv al DSP B-N, dr. Anca Andriţoiu, a felicitat şi echipa medicală de la Salva, medicul de familie şi asistentul începând fiecare consultaţie cu sloganul „Eu m-am vaccinat!”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5