Primarul Turc: Campania de vaccinare trebuie să meargă înainte! Să depășim orice fel de prejudecăți

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, consideră că oamenii ar trebui să înţeleagă faptul că nu ne putem întoarce la normalitate fără o imunizare în masă, iar vaccinarea este una dintre forme. Potrivit acestuia, populaţia ar trebui să asculte de specialişti, iar nu de „trompetele care dezinformează”.

          „Fac un apel care ţine de revenirea la normalitate. Campania de vaccinare obligatoriu trebuie să meargă înainte şi oamenii cred că au „obligaţia” să înţeleagă că nu putem discuta despre revenirea la normalitate în afara imunizării în masă. Imunizarea în masă se face şi prin vaccinare. La nivel naţional avem peste 2,8 milioane persoane imunizate, marţi am înregistrat cel mai record de persoane imunizate – 91778 şi mergem spre 100.000 de persoane vaccinate/zi. Până în luna septembrie, Guvernul îşi propune ca 70% din populaţie să fie vaccinată”, a declarat Ioan Turc.

          Potrivit acestuia, la nivelul judeţului sunt 35.973 persoane vaccinate, ceea ce reprezintă 11% din populaţia generală, din care 20.339 persoane cu ambele doze (6% din populaţia eligibilă). La nivelul Centrului de vaccinare care funcţionează la SVSU, până vineri au fost imunizate 3321 persoane cu AstraZeneca şi peste 1400 cu Pfizer.

          „Suntem în etapa a III-a de vaccinare, mingea e în terenul nostru, a fiecăruia dintre noi. Trebuie să depăşim orice fel de prejudecăţi, să-i ascultăm pe specialişti. Să ne uităm la experienţa statelor care sunt înaintea noastră, care au pornit după noi, nu pentru că românii sunt altfel ci pentru că în România calitatea mesajului provaccinare a fost una slabă şi acoperită de trompete”, a mai spus primarul Bistriţei.

          Edilul municipiului a mai spus că ia în calcul ca inclusiv Primăria Bistriţa să demareze o campanie provaccinare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5