Premieră! Un elev din Bistriţa-Năsăud va intra la liceu fără examenul de Evaluare Naţională. Olimpicul de 10, Tiberiu Bâcâin de la Teaca, va opta pentru CN „Liviu Rebreanu”

 Despre Tiberiu Octavian Bâcâin, originar din Milaş, dar elev la Liceul Teoretic „C.R. Vivu” Teaca, am scris încă de acum 3-4 ani, acesta făcându-se remarcat la nivel judeţean şi naţional prin performanţele sale obţinute la matematică, fizică şi informatică. A crescut de la an la an, prin rezultatele sale, numai în acest an şcolar obţinând trei medalii la fazele naţionale ale olimpiadelor. Medalie de Argint la faza națională a Olimpiadei Naționale de Matematică Brașov, 2023 şi calificarea în Lotul Național de Matematică Lărgit de Juniori al României 2023; Medalie de Bronz la faza națională a Olimpiadei Naționale de Fizică Oradea, 2023; Medalie de Bronz la faza națională a Olimpiadei Naționale de Informatică Tîrgu-Mureș, 2023! Sunt doar câteva din premiile cucerite în acest an şcolar. 
Mai mult, în baza Ordinului 3684/2023, se poate înscrie la liceu, fără să mai susţină Evaluarea Naţională, fiind premiat la olimpiadele şcolare organizate de Ministerul Educaţiei sau medaliat în numele României la competiţiile internaţionale recunoscute de minister.
         Tiberiu Bâcâin a obţinut medalia de bronz la Concursul Internaţional de Programare Info(1)Cup 2023, rezultat care îi permite să opteze pentru profilul real, specializarea Ştiinţele naturii sau Matematică-informatică. Tiberiu (15 ani), cel care va încheia gimnaziul cu media generală 10, va alege, cel mai probabil Matematică-informatică la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa.
 
„Tiberiu scrie an de an câte o poveste frumoasă! Crește pe zi ce trece și surprinde ! Mă bucur de rezultatele lui, mă bucur  de tot ceea ce a realizat până în acest moment și am încredere că va excela în continuare. Despre părinții lui Tiberiu cred că sunt un exemplu. Au crezut în potențialul copilului lor, l-au susținut, au avut încredere în profesori și s-au lăsat pe mâna acestora. Ce-a ieșit din această colaborare? Un elev,  exemplu sănătos pentru generațiile de copii care vin din urmă! Îmi doresc ca Tiberiu să fie un exemplu pentru toți copiii care doresc să scrie o poveste frumoasă”, l-a caracterizat Teodora Zăvoianu, lector la Centrul Judeţean de Excelenţă Bistriţa-Năsăud. 
 
„E un perfecţionist, am putea spune că e un adult de 14 ani. Vreau să spun că este mai mult decât un elev olimpic. Tiberiu Octavian are o inteligenţă sclipitoare şi nu doar logico-matematică, care-l ajută să aibă performanţe şi în alte domenii. Pe lângă această zestre genetică, are o personalitate puternică la care au contribuit familia, şcoala, dar şi educaţia. Octavian este un bun coleg, un bun coechipier pentru colegii săi din loturile olimpice. Se bucură de susţinerea familiei, a şcolii şi are o disponibilitate faţă de orice tip de program. Resursa timp nu este o problemă pentru el s-o dedice studiului, pentru că el studiază, nu doar rezolvă probleme. Ne surprinde cu întrebările lui care de cele mai multe ori depăşesc programa”, ne-a dezvăluit prof. Ioan Ioja, inspector şcolar de matematică.
 
Trebuie menţionat că Tiberiu a urmat, în clasa a VIII-a, cursurile grupei de Excelenţă de la Năsăud, fiind singurul elev din zona Bistriţei care a fost dispus să facă „această navetă”. În clasa a VIII-a, s-a pregătit, la matematică, cu prof. Silviu Scuturici şi prof. Edith Ioviţă la Centrul de Excelență Năsăud, cu prof. Gălățan Constantin (info) la Centrul de Excelență Bistrița și domnul Constantin Rus la fizică. În clasele V-VII, la matematică, a fost îndrumat, la Excelenţă, de prof. Iuliana Chilom şi prof. Ioan Ioja. 
 
 
Iată premiile cucerite de Tiberiu Bâcâin în anul şcolar 2022-2023!
Premiul II la Concursul Interjudețean de Matematică „Alexandru Papiu Ilarian” Tîrgu-Mureș, 2022
Premiul I la Concursul Interjudețean de Matematică „Matematica de Drag” Bistrița, 2022
Premiul I la Concursul Interjudețean de Matematică și Informatică „Memorial Ștefan Dîrțu” Vatra Dornei – secțiunea matematică, 2022
Premiul I la Concursul Interjudețean de Matematică și Informatică „Memorial Ștefan Dîrțu” Vatra Dornei – secțiunea informatică, 2022
Premiul I la Concursul Interjudețean de Matematică „Grigore Moisil” Bistrița, 2023
Premiul III la Concursul Interjudețean de Matematică „Marian Țarină” Cluj-Napoca, 2023
Premiul III la Concursul Interjudețean de Matematică „Sever Aurel Groze” Beclean, 2023
Premiul I la faza județeană a Olimpiadei Naționale de Fizică 2023
Medalie de Bronz la faza națională a Olimpiadei Naționale de Fizică Oradea, 2023
Premiul I la faza județeană a Olimpiadei Satelor la Matematică 2023
Premiul II la faza națională a Olimpiadei Satelor din România la Matematică Cluj-Napoca, 2023
Premiul II la faza județeană a Olimpiadei Naționale de Informatică 2023
Medalie de Bronz la faza națională a Olimpiadei Naționale de Informatică Tîrgu-Mureș, 2023
Premiul I la faza județeană a Olimpiadei Naționale de Matematică 2023
Medalie de Argint la faza națională a Olimpiadei Naționale de Matematică Brașov, 2023
Calificarea în Lotul Național de Matematică Lărgit de Juniori al României 2023
Medalie de Bronz la Concursul Internațional de Programare Info(1)Cup 2023 – medalie de bronz câștigată în numele României la concurs internațional și care conferă dreptul de repartizare la liceu pe locurile rezervate olimpiciolor fără susținerea Evaluării Naționale.

Comentarii

14/06/23 18:55
Vasile Marc

Un elev de excepție care a reprezentat județul nostru cu cinste la diferite concursuri naționale. Felicitări si mult succes in continuare !

15/06/23 21:45
Matias Aurica

Mult succes mai departe,esti un tanar special si trebuie sa profiți de calitatile si talentul nativ !
Felicitari pentru perseverenta !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5