Premiile revistei „Mişcarea Literară”

Sala „Gavril Scridon” a Bibliotecii Judeţene a găzduit colocviul revistei „Mişcarea Literară” cu tema „Scriitorul şi condiţia limbii în care scrie”, moderat de directorul publicaţiei, Olimpiu Nuşfelean. Tema a pornit de la cea mai recentă anchetă publicat în nr. 3 - „Cât de dulce e limba în care scrieţi”.
Printre cei care au opinat amintim pe criticul literar Ion Cristofor, poetul Liviu Ioan Stoiciu, Ioan Anton din Chişinău, Aurel Maria Baros – reprezentantul Uniunii Scriitorilor din România, Eugen Nistor – Filiala USR Târgu Mureş, Valeriu Stancu de la Iaşi.
Juriul revistei „Mişcarea Literară”, format din Ioan Pintea – preşedinte, Virgil Raţiu şi Ionela Nuşfelean – membri, a hotărât ca premiul pentru poezie să meargă la Ion Cristofor, premiul pentru proză – Doina Popa, premiul de eseu – Exegeză de cercetare a operei filozofice a lui Lucian Blaga pentru Eugen Nistor, iar premiul pentru cronică plastică pentru Petra Baciu.
Cu acest prilej a fost lansat şi nr. 3 a revistei „Mişcarea Literară”, cu un dosar dedicat poetului Ioan S. Pop. La rubrica aniversară amintim pe Ion Vlad – la 90 de ani şi pe Corneliu Florea – la 80 de ani.
Evenimentul, moderat de Olimpiu Nuşfelean, directorul publicaţiei şi Ioan Pintea, managerul instituţiei gazdă, a fost inclus în cadrul Saloanelor „Liviu Rebreanu”, ştiut fiind faptul că prozatorul bistriţean este cel care fonda, în 1924, revista „Mişcarea Literară”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5