Preparate culinare retrase din comerţ de Protecţia Consumatorilor

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a dispus aplicarea a patru amenzi contravenţionale în valoare de 7000 lei şi a două sancţiuni cu avertisment, în urma controalelor derulate în raioanele super/hipermaketurilor, lanţurilor de magazine şi în magazinele specializate cu autoservire, în care se servesc mâncăruri gata preparate. Potrivit comisarului şed Dina Suciu, verificările au impus şi măsura opririi temporare de la comercializare a 48,06 kilograme preparate culinare, în valoare de 1288,1 lei.
Comisarii au depistat că meniurile afişate nu se încadrau în cantitatea netă. Mai puţin, nu-i nimic, dar unele produse „ieşiseră” din data durabilităţii minimale sau a datei limită de consum, funcţie de gradul de perisabilitate al materiilor prime utilizate în prepararea mâncărurilor.
„Nerespectarea condiţiilor de expunere, prezentare şi comercializare ale alimentelor şi ale produselor finite cu respectarea temperaturilor, lipsa listelor cu sortimentele zilnice de mâncăruri oferite spre consum (sortiment, cantitate netă, preţ), dar şi lisa informaţiilor asupra componentelor alergene pe care preparatele alimentare le pot conţine (susan, soia, lapte, ţelină, muştar, ouă etc.)”, sunt alte deficienţe constatate de CJPV Bistriţa-Năsăud.
In perioada următoare, Protecţia Consumatorilor va derula acţiuni de control cu privire la respectarea prevederilor legale privind siguranţa jucăriilor vândute direct şi online.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5