Preşedintele Moldovan: E un gest de preţuire şi de respect atât pentru înaintaşii noştri, cât şi pentru oamenii harnici şi patrioţi ai Văii Bârgăului

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, le-a spus celor prezenţi la Prundu Bârgăului, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, că acest eveniment a fost dedicat atât celor care s-au jertfit pentru ţară, dar în mod special, pentru oamenii de astăzi ai Văii Bârgăului.  

E un moment special astăzi pe Valea Bârgăului, în mod special în capitala Văii Bârgăului, la Prundu Bârgăului, unde s-a scris o filă nouă de istorie. Mă bucur foarte mult şi îi mulţumesc domnului general de brigadă Ovidiu Pop, colegilor primari de pe Valea Bârgăului şi tuturor celor care s-au implicat ca astăzi, în a doua zi de Rusalii, să organizăm acest eveniment în cinstea celor care şi-au jertfit viaţa pentru a înfăptui marele proiect al României, cel mai mare proiect al României, Unirea de la 1918, pentru a vă cinsti pe dumneavoastră, pentru că astăzi, aici, e un gest de preţuire şi respect pentru înaintaşii noştri şi, în mod special, pentru dumneavoastră, oameni harnici, oameni iubitori de ţară, patrioţi, care au dat din rândul lor înaintaşi, dar şi oameni care, în prezent, fac mare cinste României şi nu numai”, le-a spus preşedintele Moldovan celor prezenţi la eveniment.

Preşedintele Consiliului Judeţean a punctat faptul că în timp ce înaintaţii noştri au realizat cel maimare proiect al României, în prezent ne confruntăm cu cea mai mare dezbinare a românilor.  

„Trăim momente speciale care, din păcate, nu sunt tratate aşacum ar trebui să fie. La 1918, un singur suflet, un popor în acelaşi cuget şi simţiri, a ales să facă România Mare. Astăzi, din păcate, trăim într-o dezbinare cum nu a mai fost vreodată în această ţară. Şi dacă cei de la cel mai înalt nivel de conducere a României nu au capacitatea să dea dovadă de unitate şi de respect, de aici, de la Prundu Bârgăului ar trebui să le transmitem că noi trebuie să fim mai buni, să fim uniţi, că doar uniţi, împreună, vom duce România acolo unde îi este locul. Prin ceea ce am reuşit să facem astăzi, împreună cu dvs., pe Valea Bârgăului, sper să fie un semnal şi un exemplu pentru preşedintele României, că România nu are nevoie de dezbinare. România are nevoie de unitate, conducătorii României trebuie să-şi folosească timpul pentru a face bine poporului. Mi-aş dori foarte mult ca toţi să înţeleagă că românii simpli, oamenii de bine nu mai au nevoie de ceartă,  au nevoie de oameni care să îi conducă creştineşte şi în mod civilizat şi care să îşi folosească energiile ca să facă lucruri bune pentru România şi pentru români”, a transmis Radu Moldovan.

Acesta a ţinut să felicite  Armata Română, „care alături de Biserică sunt principalii piloni ai unui stat”, pentru eforul făcut de a demonstra că mai „există patriotism, devotament şi că e nevoie de unitate mai mult decât oricând”.

„Vreau să le mulţumesc colegilor primari pentru tot ceea ce fac pe această vale, pentru momentele speciale pe care le-au creat astăzi şi,în mod special, primarului de la Prundu Bârgăului, Doru Crişan, sufletul acestor manifestări, alături de generalul Ovidiu Pop. Închei prin a-mi permite să vă rog să iubiţi România, să fiţi mai buni unii cu alţii, să încercaţi să vă iubiţi unii pe alţii, să vă ajutaţi. Îmi doresc şi mărog ca bunul Dumnezeu să binecuvânteze România, judeţul Bistriţa-Năsăud, Valea Bârgăului şi românii oriunde s-ar afla”, a încheiat preşedintele Moldovan, mesajul său.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]