Președintele Radu Moldovan: Drumul județean Cociu- Mocod - Zagra (24 km) este în plină modernizare!

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, anunță că DJ 172- DN 17 -Cociu- Mocod - Zagra (24 km) este în plină modernizare. De altfel, președinteleMoldovan,alături de primarulcomuneiȘintereag, Ioan Bob, și reprezentanți ai constuctorului au vizitat șantierul.
"Așa cum am promis, ne ținem de cuvânt și județul nostru continuă să meargă pe drumul bun! O lucrare cu o garanție de 6 ani, care vizează frezarea îmbrăcăminții asfaltice, mixtură asfaltică, șanțuri și rigole, amenajarea drumurilor laterale existente și noi, 25 de podețe laterale, 29 podețe tubulare transversale, 1 podeț prefabricat, lucrări de consolidare, zid de sprijin din beton, dar și semnalizare rutieră, fiind inclus un parapet de siguranță pe 3 km. Cu toate că trecem printr-o perioadă dificilă, voi face tot ce ține de mine ca toate proiectele de dezvoltare pentru Bistrița-Năsăud să se transforme-n realitate! Din respect pentru oameni și drag de județul acesta care este casa noastră", a declarat Emil Radu Moldovan.
Contractul a fost adjudecat, în urma licitației, de SC Frasinul SRL, liderul asocierii, Hydrostroy ADE şi Someş Top Grup SRL. Valoarea totală a lucrărilor este de 70.373.285 lei, adică 14,9 milioane euro, sursa de finanţare fiind fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Lucrările vizează: frezare îmbrăcăminte asfaltică, strat de piatră spartă, mixtură asfaltică, șanțuri și rigole, amenajare drumuri laterale existente (2.1 km), amenajare drumuri laterale noi (4.3 km), 25 de podețe laterale, 29 podețe tubulare transversale, 1 podeț prefabricat, lucrări de consolidare, zid de sprijin din beton, semnalizare rutieră (parapet de siguranță pe 3 km, indicatoare rutiere, borne, stâlpișori de ghidare, marcaje).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5