Preşedintele Radu Moldovan: Holocaustul a reprezentat poate cea mai neagră pată a istoriei Europei moderne

Holocaustul a reprezentat poate cea mai neagră pată a istoriei Europei moderne, care, din păcate, nu a ocolit județul nostru. Astăzi se împlinesc 69 de ani de la deportarea și exterminarea evreilor din Bistrița, motiv pentru care doresc să îmi exprim compasiunea pentru familiile celor peste 6.000 de evrei deportați în lagărele de la Auschwitz – Birkenau și Transnistria, în primăvara anului 1944.

Sacrificiul lor, alături de cel al milioanelor de evrei din întreaga lume, au constituit un element important pentru consolidarea unei societăți democratice. Astăzi, nu putem decât să ne aducem aminte cu tristețe de acele evenimente și să învățăm cu toții că excesele de putere, indiferent ale cui ar fi, nu trebuie tolerate sub nicio formă.

Comunitatea evreiască aduce un aport valoros la binele comun și la patrimoniul cultural al județului Bistrița-Năsăud, prin urmare, consider că este firesc să răspundem acestei fidelități printr-un gest de aducere aminte față de cei care au suferit pentru asumarea propriei istorii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5