Preşedintele Radu Moldovan, pe tema coronavirusului: Îi rog pe oameni să nu intre în panică!

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a menţionat, pe tema răspândirii coronavirusului în spaţiul UE, că mesajul lui este acela de a-i linişti pe oameni şi de a nu intra în panică.  

         „Domnul prefect e cu atribuţii, în calitatea de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Nu am nici un fel de atribuţii în acest subiect, în mod direct, dar peste tot unde vom fi solicitaţi, ţinând cont de situaţia complicată, avem toată disponibilitatea, şi eu ca persoană şi ca instituţie, să dăm curs oricărui demers care poate fi în sprijinul cetăţenilor. Cred că cu toţii, şi eu, şi domnul prefect,  şi Guvernul, şi Parlament, şi mass-media trebuie să îi liniştim pe oameni, chiar dacă, am înţeles, că Guvernul este total nepregătit. Am văzut şi eu personal, că am fost în aeroport… Aseară, era plin de maşini de Italia, pe Valea Sălăuţei, de exemplu. Oamenii se întorc, nu se fac demersuri. Ei se ocupă de anticipate”, a declarat preşedintele Radu Moldovan.

         Potrivit acestuia, cel mai mare pericol îl reprezintă panica oamenilor, care va fi mai greu de gestionat.

„Sper ca lumea să nu intre în panică, sper ca un număr cât mai mare de cetăţeni să fie responsabili din acest punct de vedere. Din punctul meu de vedere, este vorba de timp foarte scurt până când va fi anunţată prima persoană infectată cu coronavirus. Avem aproximativ 1 milion de cetăţeni în Italia, nu mai vorbim de lipsa totală de pregătire, de securitate. Vedem că primele măsuri s-au luat din 24 februarie. Cred că e un pic târziu. Cred în calitatea specialiştilor români, medici, personal medical, angajaţi ISU, toţi oamenii care fac joburile astea cu mare devotament, care vor găsi soluţiile necesare să încercăm – dacă se va întâmpla ceva – să stopăm  răspândirea. Vreau să îi rog pe oameni să nu intre în panică, pentru că cel mai mare pericol este panica. Am văzut că s-a convocat CSAT, în ceasul al 14-lea”, a mai spus preşedintele CJ BN, Radu Moldovan.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5