Preşedintele Radu Moldovan: Tinu Grapini va fi unul dintre primii 3 primari ai judeţului!

Prezent la lansarea proiectului „Rodna, măsuri integrate pentru o comuniatte solidară”, preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a declarat că primarul Valentin Grapini este unul dintre cei mai buni prieteni ai săi, felicitânu-i pe rodneni că l-au ales primar.

         „Cred că aţi făcut o alegere foarte bună, nu doar proiectul la a cărui lansare participăm astăzi, dar ceea ce se întâmplă în Rodna în ultima perioadă e vizibil pentru toţi oamenii de bună credinţă. Eu am încrederea că Tinu Grapini va fi unul dintre primii 3 primari ai judeţului pentru că are calităţile necesare unui primar. Trebuie să ai disponibilitate la efort, trebuie să ai curajul să îţi asumi lucruri şi să-ti fie dragi oamenii, câteva dintre principalele condiţii de care are nevoie un om de administraţie. El le are pe toate trei şi în plus faţă de asta, are de gestionat şi o comunitate foarte grea”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean.

         Radu Moldovan a adăugat că Rodna a trăit zeci de ani de pe urma mineritului, iar închiderea zonelor miniere a determinat probleme pentru oamenii locului. Şeful administraţiei judeţene a spus că trebuie să fim solidari cu cei mai puţin norocoşi, mai ales în aceste vremuri în care oamenii au devenit „mai răi” odată cu creşterea nivelului de trai.    

         „Îi felicit şi pe primarul Valentin Grapini, şi şcoala şi Fundaţia Caritabilă „Sfântul Daniel” Turda pentru asumarea unui asemenea proiect, care nu este simplu, dar care, într-adevăr, la final, va aduce beneficii consistente pentru Rodna. Eu mi-aş dori ca acest proiect să schimbe în totalitate lucrurile, cred că le va schimba într-o foarte mare măsură şi dacă şi aportul dumneavoastră, al beneficiarilor va fi în aceeaşi măsură ca şi cel al echipei de proiect, atunci reuşita va fi una majoră. Fără implicarea dumneavoastră, va fi greu şi complicat”, le-a spus preşedintele Moldovan rodnenilor prezenţi la lansarea proiectului cu finanţare europeană.

         Preşedintele Consiliului Judeţean a adăugat că sunt multe alte comunităţi care au nevoie de astfel de proiecte integrate, dar a evidenţiat şi faptul că doar 240 de persoane din cele 600 ale grupului ţintă sunt de etnie romă.

         „Sunt unii oameni care au nevoie de o speranţă, de o şansă la viaţă şi eu cred că trebuie să avem grijă şi de ei. Cred că acest eforturi sunt binevenite şi sunt încrezător că în urma implemnentării acestui proiect un număr important de oameni vor avea o nouă şansă la viaţă. Felicit comunitatea din Rodna că şi-a asumat un asemenea proiect”, a mai spu preşedintele Radu Moldovan.

         De altfel, comuna Rodna este singura autoritate locală din judeţul nostru, în afară de Consiliul Judeţean, care implementează un proiect cu o valoare de 5 milioane euro, prin POCU 2014-2020. Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud are două astfel de proiecte, intitulate sugestiv IMPACT Teaca şi IMPACT Lechinţa, care vizează incluziunea socială şi combaterea sărăciei.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5