Aproximativ 8 kilometri de asfalt, de pe 16 străzi, recepţionaţi la Rodna. Preşedintele CJ: În ultimul an, aici au explodat proiectele de investiţii. Tinu Grapini: Sunt mândru că pot să duc la îndeplinire o parte din dorinţele oamenilor

Autorităţile locale din comuna Rodna au recepţionat astăzi lucrărrile de modernizare a drumurilor de intere local, în fapt asfaltarea a aproximativ 8 km de pe 16 străzi. Investiţia în a fost realizată prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Euroepene, în baza OG 28/2013, şi a avut o valoare totală de 500.00 de euro. Toate străzile asfaltate beneficiază deja de apă curentă şi canalizare.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, consilierul judeţean Monica Săsărman- preşedintele Comisiei de Urbanism din cadrul CJ BN, Dan Birişiu- consilier judeţean din Rodna, reprezentanţi ai firmei de construcţii, ai proiectantului au dat curs invitaţiei primarului Valentin Grapini şi a echipei sale administrative. 

„Mă bucur să fiu astăzi alături de colegul şi prietenul meu Tinu Grapini, primarul comunei Rodna, la un moment de bucurie atât pentru ei, cât şi pentru noi, astăzi având loc recepţia lucrărilor pe 16 străzi de interes local din comună. Licitaţia a fost câştigată de compania MIS Grup. Mă bucur foarte mult că am ajuns la stadiul final. Valoarea aproximativă a lucrările este de 2 milioane lei, 500.000 euro. E o lucrare de foarte bună calitate. Mă bucur foarte mult că acest program de dezvoltare locală, pe lângă faptul că a îmbunătăţit condiţiile de trai în toate comunităţile rurale din judeţ, a mai făcut un lucru important, a ajutat companiile cu capital românesc să se capitalizeze, să se retehnologizeze, să se doteze cu utilaje noi”, a declarat preşedintele CJ, Emil Radu Moldovan. 

Preşedintele Moldovan: Rodna a renăscut!

Preşedintele CJ BN a menţionat că Rodna a cunoscut o transformare radicală în ultimii ani, prin implementarea unor proiecte de anvergură.

„Rodna a renăscut, s-a dezvoltat în ultimii ani foarte bine, dar în special în ultimul an, proiectele de investiţii au explodat. Pe lângă proiectul recepţionat, am înţeles de la domnul primar că în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară făcută cu Măgura Ilvei sunt în faţa finală de evaluare a ofertelor făcute pentru a putea asfalta drumul pe care l-am transferat de la Consiliul Judeţean comunelor Măgura Ilvei şi Rodna”, a declarat Radu Moldovan. În fapt, este vorba despre un nou proiect în valoare de aproximativ 2 milioane de euro, realizat prin ADI MAGURA ILVEI-RODNA, care presupune modernizarea a 11 km de drum în comule membre ale ADI-ului. Din aceştia, peste 7 km se află pe teritoriul cadastral al comunei Rodna, astfel ca străzile Măgurei, Valea Mare, Lapic şi str. Ineu (Toaca) vor fi aduse la standarde europene. Nici drumurile agricole nu au fost date uitării. Dealul Dornii, Carligata, Arini si Stupini vor avea parte de pietruire şi profilare, asta pentru a uşura accesul celor care deţin şi exploatează terenuri în zonele respective. Tot ca viitoare investiţie, poate fi enumerată captarea, aducţiunea de apă dar şi canalizarea de la Valea Vinului pe o lungime de 11 km. Contractul, in valoare de 1,5 milioane de euro a fost deja semnat la AFIR şi este în faza de licitaţie.

Potrivit preşedintelui CJ, un alt deziderat foarte important pentru administraţia judeţeană şi locală este valorificarea zonei mirifice de la Valea Vinului.

„Pe lângă investiţia care trebuie făcută acolo în reabilitarea Casei Scriitorilor, cel mai important lucru este modernizarea infrastructurii. Domnul primar are depus un proiect pe PNDL şi pentru modernizarea acelei infrastructuri, eu sper să devină eligibil, să intre în finanţare. Cred că peste un an, doi, Rodna va arăta cu totul altfel decât înainte. Am înţeles de la domnul primar că odată cu PNDR 2014-2020, cu PNDL II absolut toate străzile de interes local din Rodna vor fi asfaltate. După ce oferim cetăţenilor minimum de condiţii civilizate, adică acces la reţelele de apă, canal şi la un drum asfaltat, comunităţile se pot dezvolta în continuare”, a spus acesta.

În context, preşedintele Radu Moldovan a precizat că aşteaptă cu mare interes publicarea ordinelor  de ministru prin care vor fi alocate finanţări pentru proiecte depuse  pentru PNDL – Etapa a II - a. „Avem undeva o sumă de aproximativ 150-160 milioane lei, care este alocată judeţului Bistriţa-Năsăud. Nu ştim încă exact proiectele care vor fi finanţate, am înţeles că e finalizată evaluarea, urmează ca până la finalul lunii să fie publicate ordinele ca toţi să demarăm procedurile de achiziţii publice pentru implementarea celorlalte proiecte”, a menţionat şeful administraţiei judeţene. 

Primarul Tinu Grapini: Sunt mândru că pot să finalizez o parte din dorinţele cetăţenilor

         „Vă mulţumesc că aţi venit la o zi de sărbătoare pentru noi, pentru că am finalizat o parte din ceea ce mi-am propus. Mă simt onorat de faptul că preşedintele CJ ne-a sprijinit tot timpul prin facilitarea finanţărilor de acest gen. Nu reuşeam fără dânsul şi asta nu e o laudă, e o remarcă. Şi am să spun public să ştie toată lumea, pentru că domnul preşedinte se implică în toate comunităţile. Ce vedeţi aici este o dorinţă a cetăţenilor pe care mi-au transferat-o mie, în campaniile electorale pe care le-am dus. Astăzi sunt mândru că pot să finalizeze o parte dintre ele şi cred că în viitor, cu sprijinul domnului preşedinte şi a întregii echipe pe care am construit-o la Rodna, să ducem la îndeplinire toate promisiunile pe care le-am făcut cetăţenilor”, a declarat primarul comunei Rodna.

Valentin Grapini a ţinut să le mulţumească locuitorilor din comună pentru sprijinul pe care i l-au acordat de-a lungul lucrărilor. „Ne declarăm atât noi, cât şi comunitatea, foarte mulţumiţi de calitatea lucrărilor şi dorim să mulţumim constructorului pentru toate lucrările în plus pe care le-a făcut”, a concluzionat edilul din Rodna.

 

Comentarii

12/07/17 14:27
Vizitator

In loc de comentariu, mai bine articolul-eseu "Mandria de a fi sluga" de Augustin Buzura , acum cand maestrul este condus pe ultimul drum.
Vezi: http://revistacultura.ro/nou/2015/07/mandria-de-a-fi-sluga/

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]