Lucrări la rețeaua de apă potabilă din Rodna. Primarul Tinu Grapini: În curând, apă la robinetul rodnenilor!

Primarul comunei Rodna, Tinu Grapini, anunță că administrația publică locală se apropie de finalizarea proiectului la rețeaua de apă potabilă, o investiție așteptată de comunitate. “Ne apropiem de finalizarea proiectului mult a;teptat pentru comunitatea noastră și totodată o problemă majoră a cetățenilor în ceea ce privește apa la robinet în Rodna. Încă de la începutul mandatului meu, acest proiect a fost o prioritate, dar, din păcate, m-am confruntat cu un val de piedici din partea unora care nu au dorit ca și acest proiect să se finalizeze (voi face cunoscut opiniei publice cine, ce și cum la momentul potrivit) și apa să ajungă la robinetele rodnenilor. S-a finalizat montarea primului bazin de stocare, urmând ca în această săptămână să se monteze și al doilea bazin, apoi recepția lucrărilor pentru ca rodnenii să beneficieze de apă”, a transmis primarul Tinu Grapini.

         De asemenea, la Rodna se lucrează și la sistemul de iluminat public. “Au început lucrările de schimbare a lămpilor de iluminat public din localitatea noastra și Valea Vinului cu sisteme de iluminat inteligente. Proiectul este finanțat prin Administrația Fondului de Mediu, în valoare totală de 2 milioane lei, din fonduri nerambursabile, contribuția noastră fiind de 2% aproximativ 40.000 lei. Termen de execuție șase luni. Continuăm atragerea de fonduri de finanțare și dezvoltarea comunității noastre”, a declarat primarul comunei Rodna.

         În comună s-a lucrat și la drumurile agricole pentru care s-au făcut solicitări din partea cetățenilor. Astfel, drumurile agricole Toaca- Poiana -Benes, Secuiul, Rogoaza, Valea Marte - Dealu Feurului - Prislop, Valea Poienii sunt finalizate, iar gospodarii pot să își aducă în siguranță recoltele în această toamnă.

Nu în ultimul rând, antenele telefonice ale Digi Mobile vor face ca locuitorii din Valea Vinului și toți turiștii care ajung în aceste locuri să beneficieze de servicii și semnal de telefonie mobilă.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5