Preşedintele Radu Moldovan: În ultimii ani, Consiliul Judeţean a făcut eforturi de 35 milioane euro în modernizarea Spitalului Judeţean

Preşedintele Emil Radu Moldovan a precizat, în cadrul conferinţei de presă comune avute cu ministrul Sorina Pintea, că sistemul de sănătate constituie o prioritate a Consiliului Judeţean începând cu 2012. „Mă bucur că Guvernul, sprijinit de Coaliţia PSD-ALDE, a luat decizia ca în programul de guvernare sistemul de sănătate să fie tratat ca prioritate zero. Mă bucur foarte mult că ministrul Sănătăţii cu primul-ministru Viorica Dăncilă au ales să sprijine aproape în integralitate toate solicitările pe care Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa cu Consiliul Jujdeţean le-au făcut către Ministerul Sănătăţii şi Guvern. Eforturile pe care noi le-am făcut în ultimii ani în modernizarea SJU Bistriţa sunt de aproximativ 35 milioane euro pentru a crea condiţii de muncă cât mai bune, dar şi pentru pacienţi. La acestea se adaugă proiecte în derulare – la secţiile externe ale Spitalului Judeţean de pe str. Alba Iulia şi str. Ghinzii, dar şi de extindere şi modernizare a UPU, heliport – în valoare de 5 milioane euro”, a precizat preşedintele Radu Moldovan.

         În context, acesta a făcut referire şi la primul proiect în care Primăria şi Consiliul Local Bistriţa colaborează cu sprijină Consiliul Judeţean în investiţiile din infrastructura de specialitate, respectiv Centrul de Radioterapie.

„Orice vizită a ministrului Sănătăţii la Bistriţa este deosebit de importantă pentru noi, pentru că investiţiile în infrastructura de sănătate din judeţ sunt vitale, constituie o prioritate. Pentru mine, sănătatea oamenilor este extrem de importantă, iar investiţiile în Spitalul Judeţean trebuie continuate. Primăria va fi un partener serios, un partener de nădejde pentru Consiliul Judeţean pentru tot ceea ce face în investiţiile în Spitalul Judeţean. Un prim proiect la care lucrăm este Centrul de Radioterapie de pe Alba Iulia, unde Consiliul Judeţean a venit cu terenul, iar noi ne-am obligat să finanţăm construcţia buncărului, iar dotările necesare vor fi făcute de Ministerul Sănătăţii. Primăria Bistriţa este atentă la infrastructura din sănătate şi va investi serios, în acest domeniu, pe viitor.”, a completat viceprimarul Cristian Niculae.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5