Prima asociaţie din judeţ – A.T.L. BN a sărbătorit un sfert de secol

Ioan Lazăr

Într-o atmosferă deosebită, în prezenţa membrilor fondatori, a voluntarilor, invitaţilor şi a mass-mediei, Asociaţia Tinerilor Liberi din judeţul Bistriţa-Năsăud a sărbătorit existenţa a 25 de ani de la înfiinţare şi funcţionare, fiind prima asociaţie din judeţ apărută în 1990, în 8 februarie, şi care a activat non-stop până astăzi.
Întâlnirea de la Pizzeria-restaurant Paradisso din Bistriţa, din 8 februarie, începând cu ora 18.00, a fost un bun prilej de a rememora şi a face un feed-back privind activităţile desfăşurate, mai ales în slujba copiilor şi tinerilor cu nevoi speciale şi cu dizabilităţi.
Ovidiu Roşca, preşedintele ATL BN, a prezentat, în cadrul mesei rotunde, un bilanţ al acţiunilor întreprinse, cât şi obiectivele de viitor, precizând că este nevoie de o implicare a tinerilor mult mai eficientă şi cei care dispun de bani să fie cu punga deschisă pentru sponsorizări şi ajutorarea acestor categorii de semeni.
Ioan Cifor (Jean) a fost primul preşedinte ales şi cel care a fondat asociaţia precizând: „Mă bucur că activitatea a fost continuată de Ovidiu Roşca, cu rezultate deosebite şi că asociaţia există”.
P.C. preot Narcis Pop, preşedintele Asociaţiei „Caritas”, filiala Bistriţa, a punctat faptul că este o mare nevoie ca asociaţiile să fie sprijinite şi să-i ajute pe cei nevoiaşi, iar cei cu potenţial bănesc să facă donaţii.
Anton Oproaie (Toni) – „Felicit pe Ovidiu Roşca pentru ce a realizat, este un om care se implică în viaţa şi ajutorarea celor nevoiaşi”.
Jurnalistul IoanLazăr a scos în evidenţă dăruirea, altruismul, bunătatea sufletească de care a dat dovadă Ovidiu Roşca în taberele organizate la Ocna Şugatag, Tăşnad, Carei, Zalău, Costineşti etc., modul de implicare în organizare şi organizarea de concursuri, cu recompense.
Suferă afectiv cel mai mult când nu găseşte sponsori.
Un moment de înălţare artistică a fost recitalul de muzică fokl, cu cântece ale Cenaclului Flacăra, susţinut de cantautorii Anton Oproaie (Toni) şi Vali Damian.
Întâlnirea de suflet s-a încheiat cu un cocktail, agapă frăţească, colegială, tinerească.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5