Tabără de pictură pentru copiii orfani din NV Transilvaniei, oferită de A.T.L. Bistriţa

O educativă şi utilă acţiune, cu impact pozitiv asupra afectivităţii copiilor orfani din regiunea de NV a Transilvaniei, a fost organizată, la Zalău, de către Asociaţia Tinerilor Liberi Bistriţa (ATL), care este condusă de Ovidiu Roşca, persoana care încearcă să ofere momente de bucurie pentru copiii cu nevoie speciale, orfani sau cu dizabilităţi.
Pe lângă actul de creaţie, realizat prin frumoase tablouri la nivelul lor de talent şi pregătire artistică, copiii s-au bucurat de interesante şi instructive excursii, pe care le-au făcut în locuri încărcate de istorie din această parte de ţară.
Astfel, au vizitat la Moigrad-castrul roman şi fortificaţiile de piatră, deplasarea făcându-se pe jos din cauza condiţiilor meteorologice, iar la Guruslău au vizitat cetatea medievală unde, la 1601, Mihai Viteazu a obţinut o răsunătoare victorie împotriva lui Sigismund Bathory.
Astfel, copiii orfani au luat contact cu istoria poporului român, îmbinând în mod armonios şi plăcut arta picturii cu istoria neamului.
O activitate pentru sufletul cristalin şi sincer al copiilor orfani, care aşteaptă mângâiere şi protecţie socială din partea comunităţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5