Elevii din Bistriţa şi Borleşti, într-un duel artistic, organizat de A.T.L. B-N, la Ocna Şugatag

Ioan Lazăr

Pentru o categorie de copii cu probleme speciale din judeţul Bistriţa-Năsăud, de la CSEI Nr. 1 Bistriţa şi copiii din judeţul Satu Mare, de la Centrul Special „Daniel” din Borleşti a fost o sărbătoare de suflet şi pentru inimă în organizarea unei frumoase şi instructive „Tabără de pictură” la Ocna Şugatag în judeţul Maramureş.

Recenta tabără a fost organizată de către Asociaţia Tinerilor Liberi B-N, respectiv de către preşedintele acesteia, Ovidiu Nicolae Roşca, un om cu o sensibilitate deosebită pentru persoanele cu nevoi speciale, o persoană cu un suflet nobil, un altruist desăvârşit şi un bun şi eficace organizator şi îndrumător.

Copiii de la CSEI Nr. 1 Bistriţa şi cei de la Borleşti, în număr de 10 elevi, s-au întrecut în arta picturii, învăţând tainele şi tehnica pictatului, activitatea finalizându-se într-o frumoasă expoziţie, cu aprecieri din partea organizatorilor, fiind îndrumaţi profesionist de către prof. şi pictor Alexandru Ciceu din Baia Mare.

Merită să-i enumerăm pe „eroii în artă plastică” de la Ocna Şugatag, Ovidiu Abos, clasa I A, Emanuel David, clasa I A, Ştefania Rusan, clasa a III-a, Lucica Sidonia Dragotă, clasa a IV-a A, Sorin Samir Adam, clasa a IV-a B din Bistriţa şi Ştefan Apaczoi, David Boitor, Gabriela Boitor, Melinda Caraba şi Nicolae Pop din jud. Satu Mare, care au devenit mici artişti.

O acţiune de mare dăruire sufletească, necesară, utilă, pentru socializarea copiilor cu probleme speciale, devenind mici şi mari artişti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5