În cadrul „Taberei de pictură” de la Ocna Şugatag

Judeţul Bistriţa-Năsăud a ocupat locul I prin Ieudean Bianca Luciana

În perioada 07.03.2013 – 10.03.2012 s-a desfăşurat, la Ocna Şugatag, jud. Maramureş, o frumoasă, necesară, instructivă şi antrenantă „Tabără de pictură” în organizarea Asociaţiei „Tinerilor Liberi”, având ca preşedinte pe Ovidiu Roşca, un om cu mult suflet şi care se dăruieşte pentru copiii cu nevoi speciale.
Au participat elevi din patru judeţe – Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, care s-au întrecut în a realiza picturi pe pânză, folosind procedeul cu vopsele acrilice, elevii reuşind să creeze adevărate „opere de artă” la nivelul lor, ţinând cont de faptul că ei provin din centre instituţionalizate, sunt sensibili la orice stimul pozitiv, având nevoie de multă afectivitate şi protecţie specială, dar care ne-au „uimit” prin ce au realizat, fiind coordonaţi cu multă afectivitate.
Prin realizarea frumoaselor tablouri s-au desfăşurat pertinente activităţi de socializare şi integrare în societate a tinerilor elevi, acţiuni necesare unei bune şi eficiente educaţii, pentru a-şi forma un comportament adecvat vârstei şi a-şi modela personalitatea elevii cu nevoi speciale.
Din judeţul Bistriţa-Năsăud au participat trei elevi, care ne-au reprezentat cu cinste şi onoare, fiind coordonaţi şi supravegheaţi de către LOGHIN GUŞETOIU – educator specializat în munca cu elevii instituţionalizaţi din judeţ, iar elevii, cu talent artistic, care au muncit cu multă dăruire şi pasiune şi care s-au dovedit a fi cei mai buni prin talentata „pictoriţă” IEUDEAN BIANCA LUCIANA, clasa a VIII-a A de la Centrul pentru Protecţia Copilului Teaca, care a obţinut LOCUL I cu cea mai bună pictură şi pentru care merită felicitările noastre din plin, eleva IACOB GABRIELA VALENTINA, clasa a VIII-a A de la Centrul pentru Protecţia Copilului Năsăud, care s-a clasat pe Locul IV cu două picturi apreciate, obţinând MENŢIUNEA SPECIALĂ a juriului şi KORIK MARIN de la Centrul pentru Protecţia Copilului Bistriţa care studiază la Centrul pentru Copii cu Dizabilităţi „LACRIMA” din cart. Unirea, care a primit Diploma pentru cele mai frumoase peisaje pictate.
A fost o reprezentare valoroasă a judeţului nostru, putem să ne mândrim, îi felicităm pe elevi şi pe educator pentru performanţele obţinute.
Merită să-i enumerăm şi să-i evidenţiem şi pe ceilalţi participanţi, la fel de valoroşi şi care au demonstrat că „arta” n-are frontiere, prejudecăţi, arta uneşte şi modelează suflete şi caractere, ceea ce s-a reuşit la modul superlativ.
Din judeţul gazdă, Maramureş, au participat elevii CHIRA ELVIRA, clasa a VIII-a de la DGASPC MM, şi ISTVAN NICOLAE, clasa a IX-a B de la DGASPC MM, conduşi cu pertinenţă şi pasiune de către prof. de desen şi instructor cu educaţia ALEXANDRU CICEU fiind şi îndrumător şi supraveghetor al concurenţilor din tabără.
Judeţul Satu Mare a fost reprezentat de elevii POP NICOLAE IOAN, clasa a V-a şi PUŞOK KRISZTINA, clasa a VIII-a de la Casa de Tip Familial BORLEŞTI („Daniel”), coordonaţi de MARGARETA DAN, educatoare de specialitate, o femeie cu suflet mare şi „as în arta culinară”.
Cei din judeţul Sălaj au fost reprezentaţi de elevii ARDELEAN ADRIANA-CORINA, clasa a XI-a C, VENDLINGER CRISTINA, clasa a XI-a C şi VENDLINGER IUDITH din clasa a V-a B de la Centrul Social Multifuncţional „CEHUL SILVANIEI”, supravegheaţi şi coordonaţi de MONICA OLĂHUŢ, educator special la centrul menţionat.
Juriul a deliberat greu departajarea lucrărilor executate, fiind valoroase fiecare în stilul ei.
Premiile acordate au constat în frumoase DIPLOME, iar locul I va participa la o tabără în Spania, locul II tabără de pictură în Italia şi locul III o tabără la Marea Neagră.
Preşedintele OVIDIU ROŞCA aduce mulţumiri deosebite sponsorilor, fiind ajutat în această acţiune de către DANIEL POP – vicepreşedinte la Fundaţia pentru Tineret din cadrul Asociaţiei „Tinerilor Liberi”
În perspectiva apropiată se va realiza reorganizarea la nivel regional a Asociaţiei „Tinerilor Liberi” prin cooptarea unor noi membri, completarea Consiliului de Conducere, modificări în statut etc., în cadrul unei Conferinţe extraordinare, ne-a precizat OVIDIU ROŞCA.
A fost o acţiune deosebită, cu finalitate şi cu efecte multiple, benefice participanţilor, merită felicitări organizatorii, elevii, însoţitorii, iar Pensiunea „Casa Miller” a fost o bună şi primitoare gazdă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5